Masaža kao lek

by | mart 28, 2011

„Mart je moj mesec. Istoga dana kad čitateljke u rukama budu držale ovaj broj L&Z, na Prvoj televiziji počeće da se emituje emisija Top model by Ivana Stanković, a radost mi pričinjava i izlazak moje knjige Bez daha“ – kaže ova ljupka dama, koja je već više od dve decenije aktivna u svetu modelinga. Poverila nam je i u čemu je tajna njenog mladolikog izgleda.

Samo da je slatko 🙂
Peđa Filipović s pravom nosi titulu kreator masaža, jer je osmislio nekoliko zaista autentičnih. Najviše volim one s medom i čokoladom, a još nekoliko njih čeka da ih isprobam. Pošto sam vizuelni tip, važno mi je i što je ambijent veoma lep. Na stolu za masažu uvek su latice ruža, korice od pomorandže… Zadovoljstvu doprinose i sjajna ulja koja koristi, a moje omiljeno je od narandže, jer mi citrusni mirisi daju energiju. Kada masažu radi pravi stručnjak, ona stvarno može da bude lek. Tokom godina bavljenja manekenstvom odlazila sam na masaže u mnogim zemljama, a najzadovoljnija sam bila u Tokiju i, naravno, kod Peđe.

Volim roze, roze, roze…
Dopadaju mi se blago „izvučene“ oči i svetli krejon na donjim kapcima, ali me Ena iz Top model tima polako navikava na tamni. Što se boja tiče, volim – roze, roze, roze. Ne mogu ni da zamislim s koliko sam šminkera sarađivala, ali jedan je bio drugačiji od svih ostalih. To je čuveni Kevin Aucon, koji, nažalost, više nije živ. On je bio mag! Nikad pre ni posle njega nisam srela takvu osobu. Što se naših mejkap eksperata tiče, oni najbolji – po profesionalnosti i znanju – mogu da pariraju vrhunskim svetskim šminkerima. Kad kažem najbolji, mislim na Marka Nikolića, Nenu Ilić, Srđana Petkovića i Enu.

Prirodna kozmetika
Za mladalački izgled je, da se ne lažemo, primarna genetika, potom kvalitetni kozmetički preparati i stručnost osobe koja radi tretmane. Mojim tenom se već godinama bavi Jelena, vlasnica kozmetičkog salona Star. Jelena je istinski zaljubljenik u svoj posao, a u preparate koje koristi toliko ulaže da se ponekad zapitam kako joj se sve to uopšte isplati. Često sam menjala kreme, ali sam uvek birala one bazirane na prirodnim sastojcima. Trenutno je to nemački brend Logona.

Verovali ili ne!
Od 2002. godine nisam promenila telefon jer još uvek nisam videla lepši i slađi od moje Nokie 8210. Do sada mi je ispao mnogo puta, jednom čak u jezero, ali su ga nekim čudom u servisu uvek iznova „vraćali u život“. Problem je što Nokia od pre tri godine ne proizvodi ovaj tip telefona, tako da ne znam šta ću kad ovaj jednom zaista prestane da radi.

Život pretočen u roman
Knjiga Bez daha, u izdanju Lagune, govori o mom životu i putu ka svetskim pistama. Devedesetih godina bila sam devojka čija se zemlja raspada a ona odlazi u inostranstvo. Pisala sam o svemu što sam tamo videla i doživela, a u ovoj autobiografiji svoje mesto pronašle su i mnoge naše i strane javne ličnosti.

Magične iglice
Pre pet godina, drugarica koja je uz Ioaninu pomoć skinula deset kilograma želela je da me upozna s njom, ali ja sam oklevala jer se – zbog niskog praga bola – užasavam bilo kakvog bockanja. Međutim, baš u to vreme ponuđen mi je posao i trebalo je da skinem devet i po kilograma, za koje su bili zaslužni moji voljeni slatkiši. Ne konzumiram brzu hranu, nisam ljubitelj testenine ni grickalica, ali slatkiši su bili i ostali moj porok, naročito bela čokolada i tulumbe. Bez njih mi ne prođe nijedan dan. Drugarica je ugovorila susret sa Ioanom, koja mi je odmah rekla: „Slobodno prihvati posao i reci da ćeš ubrzo biti potpuno spremna. Ako ne uspeš, daću ti odštetu“. Nikada neću zaboraviti svoj prvi tretman. Ioana kaže da ne reaguju svi tako dobro kao ja, ali meni su – zaista – tesne farmerke u kojima sam došla postale široke. Posle šest „bockanja“, tj. mesec i po dana, izgledala sam tako da sam sa zadovoljstvom mogla da obavljam posao koji me je motivisao. Što se lica tiče, Ioana mi je ubrizgavala isključivo vitaminske koktele, zahvaljujući kojima moja koža blista. Još više od sjajnih rezultata važno mi je što ona radi s proverenim preparatima.

Kosa – najduža do sada
Sa vlasnikom i glavnim frizerom salona Unicat počela sam da sarađujem kada je startovao projekat Top model. Marko Markov brine o mojoj kosi – stavlja mi pakovanja i blage prelive, fenira me, pravi mi frizure… Veoma sam zadovoljna kako on to radi, a i našom komunikacijom. Godinama su agencije i kreatori insistirali da imam kratku kosu, a sada, prvi put, zbog potreba posla treba da je pustim, zbog čega sam vrlo srećna. Ovu dužinu nisam imala od svoje dvadesete, ako ne računam nadogradnje s kojima sam u međuvremenu eksperimentisala.

Tekst: Brankica Treskavica Foto: Mladen Sekulić

Tagovi: