NIVEA Pure& Natural misijaNIVEA Pure& Natural misija

by | mart 14, 2011

Putovanje u Marakeš, jedan od četiri „kraljevska grada“ Maroka u organizaciji  kompanije Beiersdorf, pružilo nam je priliku da otkrijemo pravu čaroliju Orijenta i tajnu novih Nivea Pure&Natural proizvoda.

Nesvakidašnja priča
Već prvi susret sa Marakešom probudio je našu radoznalost. Dobrodošlicu nam je poželelo sunce koje nas je „ispratilo“ do luksuznog hotela Jnane Tamsna, ušuškanog među kaktusima, cvećem i palmama koje asociraju na pustinjsku oazu. Poželeli smo da istražimo svaki njegov kutak i saznamo što više o njemu. Životna priča vlasnice hotela Merian Lum Marten zaista zvuči kao bajka. Decembra 1985, ova gostoljubiva Francuskinja prvi put se susrela sa Marakešom, čija ju je atmosfera potpuno opčinila. Vraćala se ovom gradu nekoliko puta, a onda je zajedno sa suprugom kupila zemljište i napravila hotel zatvorenog tipa koji je sama projektovala i dizajnirala. Njegov enterijer odiše elementima tradicionalnog marokanskog stila, boje su pažljivo uklopljene, atmosfera prijatna, a bogati sadržaj (bazeni, teniski teren, hamam, sobe za masažu…) privlači pažnju i mnogobrojnih holivudskih zvezda.

NIVEA Pure&Natural filozofija
Budući da je Maroko (tačnije zadruga u Modagoru) „domovina“ ulja argana na kojem su bazirani novi Nivea Pure&Natural proizvodi, ne treba da vas čudi zašto je kompanija Beiersdorf izabrala upravo ovu destinaciju kao polaznu tačku za lansiranje priče o novoj liniji sa prirodnim sastojcima. Tokom prezentacije, saznali smo da su godinama istraživali uticaj prirodnih sastojaka na kožu kako bi stvorili proizvode za negu lica, usana i tela i dezodoranse koji će objediniti najfinije prirodne esencije i dragocena ulja. Ulje argana, prirodni antioksidant koji sadrži tri puta više vitamina E od maslinovog ulja, i dragocene esencijalne masne kiseline, koje imaju pozitivan efekat na prirodnu, zaštitnu barijeru kože, ulaze u sastav svih proizvoda iz ove nove linije. Osim ovog dragocenog sastojka, proizvodi iz Nivea Pure&Natural linije sadrže i čisto jojoba ulje, aloe vera gel, ekstrakt čička i kamilice, zavisno o toga da li su namenjeni nezi normalne i mešovite ili suve kože. Sva pakovanja mogu da se recikliraju i sadrže FSC logo (samo pakovanja koja koriste materijal iz održivog i odgovornog izvora mogu da koriste ovaj logo). Naravno, svi članovi naše „ekspedicije“ imali su priliku da probaju nove proizvode i da se sami uvere u njihovu efikasnost i njihov blagotvorni uticaj na kožu.

Dinamična marokanska atmosfera
Osim što su ljubazno odgovarali na sva naša pitanja o novoj liniji proizvoda za negu, „domaćini“ iz Beiersdorfa potrudili su se da zajedno upoznamo čari misterioznog Maroka. Lepota veličanstvenih Atlas planina u čijem podnožju je smešten Marakeš, ispijanje čaja u malom hotelu na vrhu jedne od njih, obilazak Medine, Kraljevske palate, specifična arhitektura, šarm mnogobrojnih bazara i prodavaca koji su uvek spremni da se cenkaju, bašta kaktusa i predivni kobaltnoplavi paviljon, glavne atrakcije u botaničkoj bašti Jardin Majorelle koju je posle decenija zapuštenosti obnovio i dizajnirao čuveni francuski kreator Iv Sen Loran, veliki zaljubljenik u Maroko i Marakeš, sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Na centralnom trgu Marakeša Djemaa el Fna možete uživati u pravoj predstavi mađioničara, žonglera, pripovedača, plesača, akrobata… za koju vam ne treba karta.

Kulinarske lekcije
Svaki sat našeg putovanja bio je ispunjen zanimljivim sadržajima, od časova joge do učenja kako se priprema jedan od najpoznatijih marokanskih specijaliteta – tandžin, jelo s mnogo povrća i različitim vrstama mesa koje je dobilo ime po istoimenoj keramičkoj posudi u kojoj se kuva ili poslužuje. Budući da je Maroko „zemlja 1001 začina“, u pripremanju hrane koriste se brojni egzotični začini i njihove mešavine, i to je isključivo ženski posao. Hrana se servira na niskim okruglim stolovima za kojima se jede sedeći na podu, na mekim jastucima i ćilimima.

Tagovi: