Nova vizija lepote

by | jun 5, 2009

Joga je hiljadugodišnja tehnika relaksacije i jedno od najefikasnijih sredstava za opuštanje i uklanjanje štetnih posledica nagomilanog stresa uzrokovanog brzim tempom života. Ona je, svakako, i sinonim za duševni mir, a u poslednjih nekoliko godina i veoma popularan oblik rekreacije. Vežbajući jogu, naučićete pravilno da dišete, a kvalitetno disanje najbolje je oruđe za „čišćenje“ i oblikovanje tela, emocija i uma.

lepota i zdravlje nega koze


Inspirisana ovom idejom, nastala je Skin Yoga-Lice kolekcija za negu, koja eliminiše stres kojem je izložena koža i poboljšava njenu sposobnost da upija kiseonik, pružajući joj novu energiju. Simbioza modernih tekstura, orijentalnih recepata i Oksivitala za efikasnije disanje kože čini ovu liniju zaista izuzetnom. Svaki njen preparat doprinosi opuštanju i dobrom stanju kože.

 

Oksivital kompleks

lepota i zdravlje nega kozeOvaj ekskluzivni kompleks aktivnih sastojaka u „Skin Yoga“ liniji poboljšava moć ćelija da upijaju kiseonik i da se suprotstave prvim simptomima zamora. Bolje disanje ćelija omogućava koži da optimalno poboljša učinak, a rezultat je blistava, mladalačka koža. Neuporedivi efekti i izvanredna tekstura dobijaju se zahvaljujući simbiozi Oksivitala sa prirodnim sastojcima sa Dalekog istoka, poput kombuhe, guarane, ličija i nara. U sastavu ovih preparata je i đumbir, ekstrakt zelenog čaja, bršljana, kvasca, lokvanja, pčelinji vosak, „Good Looking“ pigment, hijaluronska kiselina, suncenkretovo i ulje jojobe, pšenične klice, alisum, vitamin E, beli čaj, divlja jabuka, ženšen, kao i ginko biloba (ekstrakt dobijen iz listova kineskog Gingko drveta).

 


Tajna prirodnih sastojaka

 

Guarana

Nemački istraživač Aleksandar von Humbolt doneo je guaranu u Evropu, a biljka se prvi put pominje u nemačkim enciklopedijama 1877. godine. Domoroci sa Amazona koriste guaranu već hiljadama godina. Ova biljka korisna je zbog svojih revitalizujućih i osvežavajućih svojstava, semenka guarane bogata je masnoćama, skrobom, proteinima, ugljenim hidratima, mineralima i nezasićenim masnim kiselinama. Sadrži 4-5% guaranina, najjačeg prirodnog kofeina, tri puta jačeg od onog iz kafe. Kofein stimuliše lokalnu cirkulaciju i utiče na smanjenje uticaja štetnih supstanci u koži.

Kombuha

Kombuha gljivica u Aziji i Rusiji vekovima se uspešno koristi kao prirodni lek. Istraživanja u Rusiji pokazala su da mnogi sastojci ove gljive imaju svojstva antibiotika i detoksikanta. Mnoge naučne studije analiziraju terapeutska svojstva glukonske, mlečne i sirćetne kiseline, koje se nalaze u kombuhi, kao i vitamini iz B grupe i vitamin C.

Liči

Liči je zimzeleno drvo koje se zbog slatkih, osvećavajućih plodova u Aziji gaji hiljadama godina. Ekstrakt koji se dobija iz pulpe ploda bogat je glukozom, fruktozom i sukrozom. Umiruje i hidrira kožu, dok voćne kiseline imaju nežan keratolitičan efekat.

Nar

Prema legendi, grčka boginja lepote Afrodita stvorila je nar i zasadila ga na Kipru. Sočne crvene koštice ovog voća sadrže aktivne sastojke poput flavonoida i esencijalne masne gama-linoleinske kiseline. Nar je i izuzetno efikasan antioksidant.

 

 

Tagovi: