Predstoji nam crvenoružičasta godina

by | decembar 10, 2010

Crvenoružičasta boja biće hit 2011. godine. Uneće vedrinu i optimizam u vreme krize, a stručnjaci za modu kažu da se lako kombinuje i dobro stoji svakome.

Crvenoružičasta će biti mnogo življa od tirkizne, koja je vladala modnim pistama ove godine. Tirkizna je, odgovarala kriznim vremenima kada je terbalo smiriti ljude, ali sada smo spremni za nešto jače, a opet ne previše jako. Boja nam govori da treba da se nadamo i mislimo na stvari koje mogu da zadovolje što više naših čula“, kaže izvršna direktorka Instituta Pantone Colors, Leatris Ajsmen.

Ona, pre nego što iznese svoje predviđanje koja boja će preovladati u nerednoj sezoni, proučava trendove među dizajnerima, proizvođačima, prodavcima, ali i mišljenje javnosti.

 

O boji koja će obeležiti 2011. kaže da asocira na nešto slatko, srećni period detinjstva i budi nostalgiju, ali je i energična boja u isto vreme.

 

Dizajner Džejms Miška se takođe slaže s tim da će crvenoružičasta biti hit, i dodaje da se radi oboji koja
pristaje mnogima.

 

„Mogu da je nose i mlađi i stariji i oni koji vole udobnu garderobu za svaki dan, ali i oni koji su više za elegantnije varijante. To je pozitivna, afirmativna boja i smatram da će to biti i stav svih nas u narednoj godini.“

 

Miška kaže da se crvenoružičasta dobro slaže uz belu i crnu boju, a Ajsmenova dodaje da se može kombinovati i sa plavom, zelenom i narandžastom.

 

 

U poslednje vreme i bolje kućnih aparata slede modne trendove, pa tako direktorka kompanije „Kuzinart“ (Cuisinart) Meri Rodžers navodi da će i oni slediti trend za 2011.

 

„U našem biznisu se pokazalo da kućni aparati u bojama ne ostaju na policama. Na, primer, ponudićemo aparat za pravljenje sladoleda u crvenoružičastoj boji, ali ne i aparat za kafu ili blender.“

 

Objašnjenje je prosto. „Ljudi koriste različite boje za različite odevne predmete – obućićete crvenoružičastu bluzu ili haljinu na zabavi, ali u formalnim prilikama ipak ćete nosti crno odelo. Tako je i sa kućnim aparatima“, kaže Rodžersova.

 

Tagovi: