Šok tretmani

by | avgust 6, 2009


L&Z vam otkriva kako da zaustavite vreme. Primena takozvane šok instant kozmetike u proteklih nekoliko godina porasla je za više od pedeset odsto.

Lepota i Zdravlje - sok tretmaniOvi nehirurški tretmani, čiji su rezultati veoma brzo primetni, najviše „privlače“ žene između 30. i 35. godine života. Međunarodna spa asocijacija prozvala ih je kozmetičkom industrijskom revolucijom i predviđa da će to biti trend broj jedan u budućnosti.

Proizvođači instant kozmetike izbacuju na tržište maske, kreme, pilinge, preparate za uvećanje volumena usana, kao i za brzi manikir i anticelulit tretmane. Antiejdž preparati, nakon jednog šok tretmana, obnavljaju kožu, daju joj svežinu i elastičnost koji se gube s godinama. Serumi namenjeni predelu oko očiju „peglaju“ bore i „podmlađuju pogled“. Postoje čak i preparati koji usnama obezbeđuju prirodni sjaj.
Bez šok tretmana danas se ne može ni zamisliti briga o lepoti. Bilo da idete kod kozmetičara ili ih sami sprovodite kod kuće, njihovo delovanje pomoći će vam da se izborite sa problemima sa kožom i preranim starenjem.

 

Antiejdž tretmani

Sudeći po anketama, najpopularniji proizvodi instant kozmetike jesu antiejdž preparati. Neki od njih, nakon samo jednog tretmana, daju primetne rezultate i vraćaju koži mladalački izgled.

 

Antiejdž maske danas uspešno zamenjuju podmlađivanje hirurškim putem. Za samo nekoliko sati, koža postaje mlađa za desetak godina, tvrde proizvođači ovih preparata. Mnoge javne ličnosti sve ćešće pribegavaju šok tretmanima, umesto hirurškim intervencijama.

 

Šta je serum?

Jedan od najjačih instant preparata, koji deluje najbrže i pokazao se kao najdelotvorniji, jeste serum – koncentrat aktivnih sastojaka koji se čuva u maloj, dobro zapečaćenoj staklenoj ampuli. Ako bi serum došao u dodir sa vazduhom, pa čak i kada bi se presuo u običnu bočicu, veoma brzo, izgubio bi svoja osnovna svojstva.

Sastav seruma

Neki serumi sadrže ekstremno visoku koncentraciju retinola (derivata A vitamina), derivata vitamina C i E, kao i druge moćne antioksidante, koji se koriste za tretiranje bora i kože koja počinje da stari. Mogu, takođe, i da sadrže visok nivo ekstrakata sladića, ženšena, semena grožđa.

Ubrzani oporavak kože, nakon tretmana serumom, počinje tako što njena površina postaje svetlija i dobija svežiji izgled. Podstiče se cirkulacija, a bore su manje primetne, pa koža deluje zategnutije. U dubljim slojevima poboljšava se gustina vlakana elastina, a nakon samo nedelju dana upotrebe seruma koža će izgledati zdravije i biće mekša. Kad kupujete ampule ili bočice sa ovim preparatima, pažljivo čitajte šta piše na nalepnici kako biste bili sigurni da ste pronašli onaj koji obezbeđuje nabolje efekte za vašu kožu.

Tekst: Bojana Janjušević; Foto: Shutterstock, Mladen Sekulić

Tagovi: