Žena u svetu sporta

by | maj 7, 2009

lepota i zdravlje

Festival ženskog sporta, masovan multi sportski projekat, okupiće ove godine na Adi Ciganliji oko 1500 profesionalnih sportiskinja iz 46 klubova sa teritorije grada Beograda i rekreativke svih uzrasta. One će demonstrirati svoje umeće u sportskim disciplinama na manifestaciji koja će trajati dva dana, 16. i 17. maja.

Pod sloganom „Žena u svetu sporta“ graciozne, snažne i hrabre a pre svega posvećene sportu, sportistkinje i rekreativke svih uzrasta i ove godine će se predstaviti na mnogobrojnim otvorenim terenima Ade Ciganlije, sa željom da prezentuju trofejne sportske grane kao i da popularišu i omasove ženski sport. Pored afirmisanih sportskih grana, poput odbojke, tenisa, košarke, rukometa biće zanimljivo pratiti i nadmetanja u fudbalu, korfball, softball, badmintonu, vertikalnom penjanju kao i demonstraciji borilačkih veština, ritmičke gimnastike, plesa, fitnesa, pilatesa, aerobika… Predviđen je i revijalni teniski VIP meč.

Rekreativni segment Festivala na koji pozivamo sve naše sugrađanke su „MAME I KĆERKE“ (kružna trka Adom na rolerima) i „MAME I KĆERKE“ (atletska rekreativna trka na Holmer stazi). Pored vrednih nagrada za učesnice predviđen je i bogat kulturni program za sve one koji tog dana dođu na Adu i svojim prisutvom pruže podršku našem projektu.

 

lepota i zdravlje

I dobrotvorni fond Katarina Rebrača , u okviru Beogradskog Sport Fest-a organizuje po drugi put „Ženski dan sporta i zdravlja“ koji će se održati na Adi Ciganliji, u subotu, 30. maja 2009. od 10 do 18 časova. Zelena površina od 500m2 biće pretvorena u oazu sporta i zdravlja gde će građanke moći da učestvuju u fitnes programima ( joga, pilates, TAG, mix aerobic, mini ball ) tokom celog dana i dobiju bezbroj korisnih informacija o zdravlju, ishrani i lepoti. Cilj ove manifestacije je da se ženama kroz zabavu poveća svest o važnosti i ranom otkrivanju raka dojke.

Tagovi: