30 dana, 10 minuta, jedna vežba i vaša guza će biti savršeno obla i podignuta

by | 11 novembra, 2016

Savršeno zaobljena, podignuta, zategnuta guza koja više nalikuje na neko sočno voće nego na deo tela čini vam se kao nedostižan san? Bila ona mala, pljosnata, spuštena ili mlitava postoji vežba koja će od vaše guze napraviti predmet požude.

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Savršeno zaobljena, podignuta, zategnuta guza koja više nalikuje na neko sočno voće nego na deo tela čini vam se kao nedostižan san? Bila ona mala, pljosnata, spuštena ili mlitava postoji vežba koja će od vaše guze napraviti predmet požude.

Radi se o vežbi koja se zove skvat, odnosno polučučanj, za kojom su poludele žene širom sveta. Tako su se kroz vreme razvili klubovi i stranice za sve one dame koje izvode popularnu vežbu u želji za savršenom guzom.

Pročitajte i… Ako želite da izgubite kilograme, ne smete da praktikujete ova 3 tipa vežbi!

Kako se radi i koliko se često praktikuje ova vežba pogledajte na sledećoj stranici…

Kako ispravno raditi polučučanj?

Guliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Osim što ciljano deluju na sve grupe mišića guze, čučnjevi zahtevaju puno energije, pa su i dobra aerobna vežba. Vrlo je važno pravilno izvesti čučanj kako bi rezultati bili maksimalni, a mogućnost povrede minimalna. Stanite u raskorak u širini bokova, a ruke postavite ravno ispred sebe, paralelno s tlom. Spuštajte se prema dole u gotovo sedeću pozu ali pritom pazite da vam kolena nipošto ne idu prema napred, tj. da ne prelaze vrhove nožnih prstiju ako gledate odozgo. Prsa i leđa trebaju biti ravna, a kako se spuštate – spuštajte i ruke. Oslonac u svakom trenutku treba biti na petama. Polako se podižite prema gore i nakon što se ispravite čvrsto zategnite guzu. Napravite dva seta od deset ponavljanja što sporije, a svakog dana možete povećavati broj ponavljanja.

Izdvojite li svaki dan 10 minuta svog vremena za vežbanje mišića guze, već kroz mesec dana videćete rezultate u njenoj čvrstoći i izgledu, bar kako tvrdi fitnes stručnjak i autor knjige „Napredne tehnike jačanja guze“, Bret Kontreras.

Za vreme izvođenja, u ruke možete staviti tegove, pa ćete tako dodati još veći otpor.

Ako ste jedna od onih koji vole izazove svoju misiju možete probati ostvariti putem takozvanog skvat izazova. Osim što se nećete moći nagledati svoje pozadine u ogledalu, nakon 30 dana bićete ispunjeni osećajem zadovoljstva. Prvog dana napravite 50 čučnjeva, a svakog idućeg broj povećavajte za 5. Tokom izazova važno je i da se odmorite, pa svakog četvrtog dana u ciklusu napravite pauzu.

Pročitajte i… Najfit žena na planeti se hrani ovako da bi imala perfektno oblikovano telo


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi:

2 reagovanja na “30 dana, 10 minuta, jedna vežba i vaša guza će biti savršeno obla i podignuta”

  1. Milja kaže:

    Iako ovo deluje jednostavno ipak nije. Posto se cucnjevi moraju raditi pravilno kako bi efekat vezbe bio potpun. Super je sto se mogu raditi bilo gde, i u kuci i u prirodi.

  2. Beba kaže:

    Korigovati da, ali prepraviti postojece tesko. I ti treninzi od deset minuta dnevno treba da budu strasno efikasni, i da traku mnogo duze od mesec dana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.