5 najefikasnijih vežbi za sagorevanje kalorija

by | 5 oktobra, 2019

Ukoliko želite da efikasno sagorite kalorije i dobro se preznojite, postoji nekoliko vežbi, za koje stručnjaci smatraju da su najefikasnije u procesu gubljenja kalorija i zato ih je neophodno uključiti u svakodnevni trening. 

Najefikasnije su one vežbe koje zahtevaju mnogo intenziteta i napora!

1. Preskakanje vijače

Aktivno preskakanje vijače dovodi do gubitka od 700 do 900 kalorija po treningu. Ukoliko želite da postignete idealan efekat odlučite se za teži konopac  kako biste aktivno koristili ruke i ramena.

@mycocachyoga

2. Vožnja bicikle

Sat vožnje bicikle u teretani, ili u prirodi dovešće do efikasnog sagorevanja kalorija (od 560 do 840 kalorija). Ova vežba posebno je dobra, jer aktivira posebnu grupu mišića.

3. Trčanje

Trčanje je neizostavan deo treninga, jer aktivira sve grupe mišića i vrlo je efikasno u sagorevanju kalorija. Svega 10 minuta aktivnog trčanja istopiče oko 600 kalorija. Prilikom trčanja, najbitnije je da uspostavite dobar tempo.

4. Penjanje uz stepenice

Sprava u obliku pokretnih stepenica u poslednje vreme postala je jako popularna u teretanama, i ne bez razloga. Aktivno treniranje na njoj može dovesti do gubitka i do 700 kalorija za sat  vremena.

@hercampus

5. Vežbe s konopcima

Jako koristan i popularan vid treniranja, testiraće vašu snagu i preznojiće vas do gole kože i sagoreti do 500 kalorija po satu, dok se fokus stavlja na mišiće ruku, ramena i stomaka.

Foto: @littlemissfearless

4 razloga zbog kojih bi trebalo da počnete da praktikujete pilates

 

 

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.