7 najboljih vežbi za vitak struk

by | 18 jula, 2016

Jednostavnim aktivnostima, uz malo upornosti, može da se skine salo oko stomaka i bokova.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Da biste se oslobodili upornih masnih naslaga oko stomaka, neophodno je da praktikujete svakodnevno vežbanje, kako biste ojačali trbušne mišiće i uspešno transformisali masti u energiju. Trening za skidanje sala sa stomaka i bokova sastoji se od nekoliko laganih vežbi za čije izvođenje je neophodno da izdvojite samo pola sata dnevno.

Ukoliko budete bili istrajni rezultati će biti vidljivi nakon 14 dana, a bokovi i stomak biće znatno manji.

Pročitajte i… 7 najvećih grešaka koje pravimo nakon treninga

Vežba 1
Zagrejte se na step-klupici, penjući se i silazeći naizmenično levom i desnom nogom. Kad siđete desnom nogom, podižite levo koleno ka desnom laktu, toliko da se gotovo dodirnu. Ponovite sve drugom stranom i uradite tri serije po deset ponavljanja svake strane. Ove vežbe za skidanje sala sa stomaka možete raditi i bez stepera, marširajući brzo u mestu i približavajući koleno i suprotni lakat.

Još vežbi potražite na sledećim stranama… 

 Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Vežba 2
Stanite tako da vam stopala budu u širini ramena, ruke ispružene, a šake spojene iznad glave. Savijajte gornji deo tela u levu, pa u desnu stranu. Uradite tri serije od po deset savijanja u svaku stranu.

Pročitajte i… Sprečite upale: Pripremite mišiće za plivanje

Vežba 3
Ležite na pod sa ispruženim ili poluispruženim nogama uvis, pod pravim uglom. Stavite ruke iza glave, podignite grudni deo, pa se lagano spuštajte. Ovaj pokret jača i učvršćuje trbušne mišiće i probavni sistem. Uradite tri serije po deset ponavljanja.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Vežba 4
Lezite na leđa, ruke neka budu uz telo. Podižite jednu nogu, pod pravim uglom u odnosu na podlogu. Ponovite vežbu deset puta, a onda uradite isto to drugom nogom. Uradite dve serije po deset ponavljanja. Sada uradite istu vežbu, ali menjajte noge naizmenično ih dižući i spuštajući. I ovu varijantu vežbe uradite u dve serije po deset puta. Na kraju dignite obe noge, širite ih i skupljajte deset minuta. Ponovite vežbu u četiri serije.

Pročitajte i… Koje vežbe zaista pomažu u efikasnom uklanjanju celulita?

Vežba 5
Lezite na podlogu, savijite noge i stavite stopala na pod. Podižite grudni koš ka stomaku, tako da približite grudi nogama. Uradite tri serije po deset ponavljanja. Vratite se na pod, noge su i dalje savijene, pa pokušajte da levu ruku približite desnom kolenu, bez okretanja ramena, aktiviranjem bočnih trbušnih mišića. Ponovite sve i suprotnom stranom, približavajući desnu ruku levom kolenu. Uradite dve serije po deset ponavljanja.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Vežba 6
Okrenite se na stomak, oslonite se na podlaktice, a noge stavite na pod. Ostanite u ovom položaju zategnutog tela desetak sekundi. Uradite deset ponavljanja, a vežbu ponovite u četiri serije.

Pročitajte i… San svake žene: Pet koraka do savršenih trbušnjaka

Vežba 7
Lezite na podlogu, ruke držite uz bokove i odupirite se stopalima o pod, dok su vam noge blago razdvojene. Podignite karlicu i ostanite u tom položaju deset sekundi. Ponovite vežbu deset puta.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.