Anti age dijeta sa kefirom: Ovaj napitak briše godine s lica!

by | 7 decembra, 2022
Anti age dijeta sa kefirom

Anti age dijeta sa kefirom može da vam pomogne da budete zdraviji i da izgledate mlađe… 

Kefir sadrži optimalnu količinu kvasca i bakterija, zbog čega postaje ne samo prijatno osvežavajuće piće, već i izvor važnih lekovitih svojstava. U stvari, to je koktel korisne mikrobiote, što ovo piće čini jednom od najmoćnijih probiotičkih namirnica na planeti. Osim toga, kefir je jednostavno veoma ukusan.

Anti age dijeta sa kefirom

Kefir je veoma sličan jogurtu. Međutim, napravljen je sa mnogo više sojeva korisnih bakterija, uključujući daleko manje šećera i više sastojaka na biološkoj bazi koji su korisni za zdravlje tela i stanje kože. Imajte na umu da je kefir od kozjeg mleka bolji za ljudski organizam od običnog kravljeg mleka.

Bogat Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium bifidum, kefir sadrži značajne količine bakterija mlečne kiseline i korisnih kvasaca. Njegova redovna upotreba će pomoći da se digestivni trakt napuni korisnim mikroorganizmima. Pored toga, korišćenje ovog napitka u režimu nege kože napuniće vaše ćelije kože kombinacijom antioksidanata, vitamina, organskih kiselina, masti i proteina. A ovo je pravi recept za mladost!

Kako pravilno piti kefir kako biste usporili starenje?

Ispijanje velike šolje sveže napravljenog kefira nije najbolji način da se započne duboko poznanstvo sa korisnim probiotikom. Nažalost, ovo može izazvati probleme kao što su mučnina, pa čak i dijareja. Vaše telo može da pređe u stanje detoksikacije ako popijete punu čašu kefira prvog dana. To je moćan napitak, pa je pametnije da napravite siguran plan za uključivanje zdrave navike u svoju dnevnu rutinu. A evo šta treba da uradite.

Dani 1 i 2

Uzmite jednu kašiku kefira dnevno. Za decu stariju od 14 godina biće dovoljno pola supene kašike, za decu mlađu od 14 godina – četvrtina.

Od 3 do 10 dana

Odraslima se savetuje da udvostruče dozu svakog dana, dovodeći dnevni unos na 100 ml dnevno do kraja 10. dana. Deca starija od 14 godina mogu udvostručiti dozu svakog dana do 50 ml dnevno do kraja 10. dana. Za decu mlađu od 14 godina, pogodno je udvostručavanje doze svakog dana i zaustavljanje na 25 ml do kraja 10. dana. Istu dozu je potrebno držati od 11. dana.

U koje doba dana je najbolje piti kefir?

U ranim danima preporučujemo da ga pijete noću. Istraživanja pokazuju da triptofan, esencijalna aminokiselina koja se nalazi u kefiru, veoma pomaže u smirivanju uma i nerava. Mnogima ovaj ritual pruža dobar san, smanjuje nadutost ujutru i puni energijom.

Nakon prve dve nedelje pijenja kefira, možete pokušati da ga pijete u različito doba dana. Pokušajte da ga pijete posle jela ujutru nedelju dana, a zatim nedelju dana pre jela. Neophodno je posmatrati kako će telo reagovati na kefir na prazan stomak i nakon jela kako bi se izabrao optimalan režim. Zatim se pridržavajte rutine zbog koje ćete se osećati najbolje.

Preporučuje se da počnete tako što ćete prvo konzumirati kefir posle jela, kako ne biste preopteretili telo kiselinom. Nakon prvih 14 dana, možete početi da testirate druge opcije kako biste pronašli metod koji vam najviše odgovara. Neki ljudi gube apetit ako piju kefir pre jela. I mnogi koriste tehniku pijenja kefira pre obroka za gubitak težine. Budite posebno oprezni ako imate gastrointestinalne smetnje i konsultujte se sa svojim lekarom.

Anti age dijeta sa kefirom- upozorenja!

Ne zagrevajte kef ir.Temperatura će ubiti sve korisne bakterije. Sobna temperatura je idealna za kefir (ovako se pije u Indiji). Izvadite ga iz frižidera i ostavite 1-2 sata da se zagreje na optimalnu temperaturu.

Nemojte mešati med sa kefirom, kurkumom i drugim jakim sastojcima sa antibakterijskim svojstvima. Uništavaju korisne bakterije.

Ne mešajte kefir sa konzerviranim sokovima i drugom prerađenom hranom. Mnogi sadrže konzervanse i druge hemikalije koje bakterije kefira mogu učiniti beskorisnim.

Zašto je kefir toliko zdrav?

 

 

Anna Puzatykh/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Mikhail Spaskov/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.