Kako nam aparati za oblikovanje tela mogu pomoći da brže postignemo fit formu saznali smo zahvaljujući figurafit.rs

by | 19 maja, 2022

Kada počnemo da vežbamo, svi smo nestrpljivi da primetimo prve rezultate. Zapitali smo se mogu li nam aparati za oblikovanje tela pomoći da brže stignemo do željene forme? Uostalom, koji aparati su provereno efikasni? U potrazi za odgovorima, obratili smo se Biljani Svrzić sa figurafit.rs, diplomiranoj farmaceutkinji i masteru nutricije i suplementacije.

Razgovor sa Biljanom započeli smo temom kako je došla na ideju da na tržištu Srbije predstavi aparate za oblikovanje tela.

– Na ideju da otvorim studio Figura fit došla sam, zapravo, sasvim slučajno, dok sam živela u inostranstvu. Kao majka, u tom trenutku dvoje (a sada troje) dece, zaposlena s punim radnim vremenom, postajala sam premorena, bezvoljna, preopterećena i nezadovoljna svojim izgledom – trudnoće i svakodnevica uzimale su danak.

– Jednog dana, kupujući namirnice nakon posla, naišla sam na bačeni letak. Sličica aparata Roll Magic Beauty me je zaintrigirala. Kontaktirala sam salon i odlučila da pokušam da doteram liniju i tako vratim samopouzdanje. Već nakon prvih nekoliko odlazaka primetila sam da imam znatno više energije – obaveze mi više nisu teško padale, korak mi je bio lakši a ja, naravno, mnogo raspoloženija. Hronični umor je polako iščezavao… Nakon mesec dana, mišići su postali definisani, koža zategnutija a ja, za divno čudo, zadovoljna svojim izgledom!

– Tada sam pomislila: „ Šteta što aparati koje koristim ne postoje u Srbiji“. I tako sam 2018. godine odlučila da predstavim ovaj inovativni način oblikovanja tela, mršavljenja i skidanja celulita svojim sugrađankama, a kasnije i šire. Prošle godine sam u sklopu akreditovanih studija nutricije i suplementacije na medicinskom fakultetu u Kragujevcu, proširila ideju o vežbanju i pravilnoj ishrani ne samo zbog lepog tela već i radi profilakse zdravlja, pa čak i izlečenja određenih stanja i bolesti.

  • Kako nam aparati Vacu Magic Beauty i Roll Magic Beauty mogu pomoći da brže postignemo fit formu?

Vacu Magic Beauty je kapsula u kojoj se krećete u vakuumu pod infracrvenom svetlošću koju emituju IR-radijatori. U vakuumu se povećava kapilarna cirkulacija i dotok kiseonika u masna tkiva. Ubrzava se oksidacija masnih kiselina, a time i topljenje masti. Pokreće se i protok limfe, pa se samim tim eliminiše i višak tečnosti i štetnih metabolita. Infracrveni radijator ima zadatak da podigne temperaturu masnog tkiva i na taj način dodatno ubrza njegovo topljenje. Idealno za bilo koju osobu umerene kondicione spremnosti.

U kombinaciji sa Roll Magic Beauty masažerom, koji takođe ima infracrveni radijator, dobijate revolucionarni način vežbanja kojim se postižu brzi efekti mršavljenja, uklanjanja celulita i zatezanja kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Figura Fit (@figurafitks)

  • Koji su benefiti treniranja na aparatima za oblikovanje tela, u odnosu na klasično vežbanje?

Za vreme kardio treninga u vakuum kapsuli za kratko vreme sagori se znatno veći broj kalorija nego tokom klasičnog treninga. Kako se ujedno vrši limfna drenaža, to podstiče i detoksikaciju. Pročišćeni organizam ima brži, „mlađi“ metabolizam, organizam ima više energije, a ujedno je i relaksiran. Zbog ovih višestrukih efekata, sesije često nazivam trening-tretmani – jer tu su i fitnes i wellness, istovremeno – što je savršeno za svakoga ko želi brzo da se otarasi „pojasa za spasavanje“ i „pomorandžine kore“ bez preteranog zamaranja. Dakle, visoka efikasnost za kraće vreme.

  • Kako izgleda program treniranja?

Trebalo bi da bude individualan, a loše navike u ishrani korigovane. U zavisnosti od fizičke spremnosti i vašeg zdravstvenog stanja, koristićete vakuum trening i rol-masažu dozirano, kombinovano ili naizmenično, najviše tri puta nedeljno. Za vreme treninga važna je dobra hidratacija – potrebno je popiti minimum 0,5 l vode.

  • Da li aparate za oblikovanje koriste i muškarci?

 Magic Beauty linija nije isključivo namenjena ženama. Kod muškaraca je takođe popularna, i za mršavljenje, i za bržu definiciju mišića. Rol-masažama se postiže brži oporavak nakon intenzivnih treninga profesionalnih sportista.

  • Da li u nekim slučajevima ova vrsta vežbanja nije preporučljiva?

 Osobama s genetskom predispozicijom za kardiovaskularne ili metaboličke bolesti rol-masaže i redovna limfodrenaža mogu delovati profilaktički. Ali, ukoliko bolujete od nekontrolisanog povišenog krvnog pritiska, problema s venama, dubokom venskom trombozom, bolestima zglobova i kičme ili drugim hroničnim bolestima i stanjima, te ukoliko ste imali operaciju u proteklih šest meseci, morate se obavezno konsultovati sa svojim lekarom pre započinjanja treniranja.