Evo kako da postižete bolje rezultate tokom vežbanja

by | 25 avgusta, 2017

Mada redovno trenirate i trudite se da jedete prema pravilima, rezultati ipak nisu na očekivanom nivou. Trebalo bi da obratite pažnju na sledeće navike:

Foto: Thinkstock

Za početak, važno je da se pre odlaska na trening motivišete. To može da znači gledanje videa vaših omiljenih blogera, slušanje motivacionih govora ili nešto treće. Samo je važno da nakon toga osetite dodatnu želju za vežbanjem.

Popijte kafu. Možda zvuči neobično, ali ako i inače rado pijete kafu, probajte da je konzumirate neposredno pre treninga – imaćete više energije i brži rad srca. Po mogućstvu, pola sata ili sat pre treninga popijte šoljicu crne kafe i izbegavajte mleko i šećer.

Nemojte preskakati zagrevanje i juriti na sprave. Zagrevanje pomaže da trening odradite još efikasnije.

Planirajte svoje treninge. Dovoljno je da traju od 45 do 60 minuta, pa ako u sali provodite duplo više vremena, verovatno nešto radite pogrešno ili nepotrebno.

Nemojte dolaziti i vežbati spontano, to nema smisla.

Trenirajte sa namenom. Zacrtajte tačne ciljeve i vizualizujte šta na sebi želite da promenite. Samo tako ćete tačno znati u kom smeru treba da idete.

Trenirajte i jedite uravnoteženo zbog zdravlja, ne zbog izgleda i onog što će drugi misliti o vama.

I, na kraju, slušajte svoje telo. Ako vam signalizira da muje potrebna pauza, napravite je, jer ne možete zauvek da se inatite željama svog tela. Isto tako, priuštite sebi “cheat” obrok, kad stvarno osetite potrebu, ništa se neće dogoditi. I, naravno, uzmite vremena za oporavak od vežbanja.

Pročitajte i … Kako da vam vežbanje postane deo svakodnevice

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.