#FitDoLeta: Upoznajte trenera Nedeljka Rodića i saznajte odgovor na pitanje “Kako se motivisati?”

by | 25 marta, 2019

U želji da vas upoznamo sa trenerima koji će nas voditi kroz #FitWellMeetup (održaće se u subotu 30. marta od 18-20 h, istovremeno na dve lokacije: u Beogradu u Novom Sadu) postavili smo im nekoliko važnih pitanja.

S profesorom fizičkog vaspitanja i osnivačem novosadskog Trening centra Invictus, Nedeljkom Rodićem, razgovarali smo o motivaciji.

Foto: Studio Micens

“Jedno pitanje je dovoljno da pokrenemo sebe. Ono glasi: Da li volim svoje telo?”, kaže Neno. ”Ako je odgovor pozitivan, treba da razmišljamo na sledeći način: Volim svoje telo i zadovoljna sam time kako izgledam. Moje telo je moja jedina prava kuća. Želim nastaviti da treniram da bih i dalje bila zdrava i zadovoljna sobom. Međutim, u slučaju da je odgovor negativan, treba sebi reći sledeće: OK, trenutno nisam zadovoljna svojim telom. Šta mogu da učinim da to promenim? Mogu da budem fizički aktivnija.”

Takođe, veoma je važno da postavimo realne ciljeve i očekivanja. “Odlična motivacija za vežbanje je rezultat”, dodaje Neno, “ali moramo imati na umu da je za rezultat potrebno da prođe određeno vreme. Prve promene na svom telu primetićete nakon četiri nedelje vežbanja. Za osam nedelja zapaziće ih i bliski ljudi, a za 12 nedelja će vas i poznanici zaustavljati na ulici da bi hvalili vašu novu figuru”.

Za kontinuiranu motivaciju veoma je korisno pronaći fitnes centar i trenera koji će znati kako da nas motiviše na duže staze, tako da ne odustajemo od treninga. A daleko je veća šansa da ćemo istrajati ukoliko pratimo plan treniga prilagođen ne samo našoj viziji željenog, budućeg izgleda, niti samo trenutnoj kondiciji, već i našem tipu ličnosti. Ključno je već u startu opredeliti se za tip aktivnosti koji odgovara našim obrascima ponašanja.

O svim ovim temama detaljnije ćemo razgovarati u okviru #FitWell druženja, a postavićemo i svoje fitnes ciljeve u potrazi za odgovorom na pitanje šta treba da učinimo da bismo bili #FitDoLeta.

Pridružite nam se na ovoj fitnes radionici! Pošaljite svoju prijavu na imejl LZakcije@gmail.com, subject Prijava za Fit & well druženje”. Pošaljite nam svoje podatke: Ime i prezime, mesto stanovanja, a mi ćemo vas kontaktirati da vam, pre susreta u subotu, postavimo nekoliko pitanja o vašim fitnes navikama!

Čekamo vas! 

Više informacija potražite ovde.Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.