Fitnes saveti za punije dame

by | 10 februara, 2020
vezbe lepota

Ne izbegavajte fizičke aktivnosti – kada se jednom pokrenete sve će biti lako

Malo ste se ugojili, plašite se fizičke aktivnosti, mislite da vam se može nešto loše desiti ukoliko se pokrenete, zadišete, umorite. Fizička aktivnost se itekako preporučuje punijim osobama, kao početak njihovog mršavljenja. Jedina razlika je što je trening za punije dame malo drugačiji od treninga onih žena koje su već u formi i samo održavaju izgled.

Informišite se i napravite plan

Za početak, potrebno je da se informišete, da odete kod stručnjaka i da znate da ste u sigurnim rukama. On će zajedno sa vama osmisliti plan i program vašeg treninga i ishrane. Naravno, u zanisnosti od vaših mogućnosti. Bitno je da kada jednom napravite plan, od njega ne odustajete i ne kršite ga.

 

Počnite da se krećete

Nije bitno kada počinjete sa dijetom. Možda će to biti odmah, a možda i u roku od mesec dana. Najbitnije je da se fizički pokrenete što pre. Za sam start, bile bi to šetnje od 30 minuta. Tada će vaše telo polako i sigurno da počne da se zateže i dobija formu.

Ne dozvolite da vas uplaši poseban režim ishrane

Poseban režim ishrane će isključiti masnu i nezdravu hranu iz vašeg dnevnog menija, ali vam po ukusu neće biti ništa lošije. Ješćete ukusno spremljeno povrće, nemasno meso, izbacićete ugljene hidrate, a vaše telo će na taj način dobiti više energije – što samim tim znači i više energije za treniranje.

Želite savršenu formu – radite kućne poslove

Ne radite ništa sami, unajmite trenera

Unajmite ličnog trenera ili instruktora. Nekada ćete se najlakše naterati da krenete sa vežbanjem ako imate osobu od autoriteta koja će da vas motiviše, a po potrebi i natera da se pokrenete. Sasvim je u redu da ponekad potražimo pomoć i oslonac od drugih.

 punije dame

 

Umesto lifta koristite stepenište

Kada izbacite korišćenje lifta, i krenete da idete stepenicama počećete da dobijate na kondiciji. Zatim, u svakodnevnu rutinu uvedite duže šetnje, krenite i sa brzim hodom, na kraju sa laganim džogingom.

Koristite opterećenje

Da biste krenuli da mršavite, ali i da se zatežete koristite sprave pod blagim opterećenjem. Tegići, lastiši, lopte i slično, pomoćiće vam da smršate i zategnete višak kože koji vam može ostati posle mršavljenja. Ništa preterano, upamtite da sve treba da bude u vašim mogućnostima. Ukoliko se budete pridržavali ovih jednostavnih trikova i saveta, smršaćete mnogo lakše i brže!

 

teretana lepota

 

Foto:Guliver/GettyNajnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.