Fizička aktivnost koju bi trebalo praktikovati tokom cele godine – Plivanje

by | 7 juna, 2019

Iako se odlasku na more posebno radujemo, kao vrsti odmora i relaksacije misli, zabavlja nas i sama pomisao na sunčanje, duge večernje šetnje, ali i plivanje, koje je jedna od najblagotvornijih aktivnosti za celo naše telo, zato ga nemojte zanemariti tokom odmora.

Dobro nam je poznata činjenica da se jako teško odlučiti za naporno vežbanje, koje će razdrmati naše telo, pokrenuti cirkulaciju, ubrzati metabolizam, podstaći rast mišića i istopiti masne naslage, a istovremeno održati i kontinuitet. Sva sreća plivanje je jedna od mnogima omiljenih fizičkih aktivnosti koja u sebi objedinjuje i zdravo i korisno.

Jedna od najboljih stvari, kada je plivanje u pitanju je to, što ovu aktivnost gotovo niko od nas ne doživljava kao mukotrpan i iscrpljujući trening, već kao aktivnost u kojoj zaista uživamo i koja je neka vrsta opuštanja. Međutim, ova mnogima omiljena aktivnost, uz korigovanu ishranu u mnogome će preoblikovati vaše telo i osim što će vam pomoći da izgubite višak kilograma, otpor koji voda pruža telu dok plivate, razbiće i tvrdokoran celulit na površini vaše kože i pomoći će mišićima celog vašeg tela da se oblikuju i postepeno porastu, a sam rast mišića uzrokuje sagorevanje većeg broja kalorija.

Ako ste pred odlazak na letovanje vežbali i ako ste već u formi, odaberite malo dužu plivačku rutu, jer ćete na taj način sagoreti veći broj kalorija, što je svakako vaš cilj, međutim ako niste dovoljno pripremljeni, ne izlažite telo prevelikim naporima, već plivajte umereno i sa pauzama, kako se ne biste preterano iscrpeli.

Pored toga, plivanje je sjajna prevencija protiv kardiovaskularnih bolesti, a pomaže i osobama koje imaju disajnih problema, jer postepeno povećava kapacitet pluća. Pored toga, plivanje jača sve grupe mišića u našem telu i uspešno rešava probleme sa napetošću i nesanicom, pa je samim tim puno benefita za naše zdravlje.

Ova aktivnost odličan je izbor i za trudnice, koje žele da se rekreiraju, jer ne vrši pritisak na zglobove i nema rizika od neželjenih nuspojava.

Iako nam je svima plivanje tokom leta omiljena fizička aktivnost, s promenom godišnjeg doba, čini se da zaboravljamo na sve benefite koje ono donosi, međutim, ako tokom leta steknete naviku da redovno plivate, mogli biste da je uvrstite u svoju rutinu i tokom ostatka godine, tako što ćete barem 2 puta nedeljno odvojiti sat vremena kako biste se rekreirali.

Foto: @kammyalmedia

#bodygoals: Top 3 Instagram profila za fitnes motivaciju

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.