4 lako dostupne namirnice protiv viška kilograma na stomaku

by | 18 septembra, 2019

Pored izbalansirane ishrane i efikasnih treninga, postoji i nekoliko namirnica, koje će nam dodatno pomoći da ubrzano potrošimo nekoliko kilograma viška i istopimo masne naslage u predelu stomaka. Za što efikasnije rezultate, poželjno je da navedene namirnice što pre uključite u svoj režim ishrane.

1. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje sadrži srednje lančane trigliceride, pa se lakše vari od maslinovog i suncokretovog ulja i u jetri se pretvara u energiju, umesto da se taloži na stomaku u vidu masnih naslaga, ono podstiče redukciju već nataloženih masti, zato je poželjno da kokosovim uljem zamenite druga ulja koja svakodnevno koristite u ishrani.

2. Zeleni čaj

Pokušajte da umesto prve jutarnje kafe u svoju rutinu uvedete ispijanje šoljice zelenog čaja. Zeleni čaj podstiče izbacivanje toksina iz organizma i utiče na redukciju i smanjenje masnih ćelija, međutim da bi efekat bio potpuno učinkovit potrebno je da ispijate 3 do 4 šoljice dnevno.

3. Kurkuma

Žuti začin ima protiv upalna svojstva i ublažuje stresno stanje u kome se s vremena na vreme naš organizam nalazi. Ukoliko ovaj začin dodate svakom svom obroku, efikasno ćete podstaći redukciju masnih naslaga.

4. Voda

8 čaša vode dnevno, koliko ste samo puta to čuli, ali i dalje se ne držite dosledno pomenutog pravila. Ukoliko svakoga dana unosite dovoljnu količinu vode, ubrzaćete metabolizam, smanjićete osećaj nadutosti i uz to podstaći ćete redukciju masnog tkiva i očistićete organizam od štetnih materija. Ako sve napitke koji sadrže šećer zamenite vodom, znatno ćete smanjiti dnevni unos kalorija, što je već dovoljna promena koja će podstaći gubitak telesne mase.

Foto: @rocky_barnes

Bez griže savesti: Namirnice koje smete jesti čak i kao kasnu večeru

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.