Beleške iz kuhinje: Easy cheesy krompir koji morate probati (čak i ako ste početnica u kuhinji)

by | 24 marta, 2022
easy cheesy krompir

Za dane kada ne stižete (mnogo) da kuvate, a baš vam se jede nešto toplo, aromatično, pa još sa otopljenim sirom, a pri tom vam ne pada na kraj pameti da brojite kalorije – odgovor je: easy cheesy krompir. 

Beleške iz kuhinje zapisuje: Jasmina Ubiparip

Ali, i ovom receptu, koji se, u suštini, svodi na tri osnovne namirnice (krompir, malo masnoće i sir), možemo dodati boost za zdravlje u vidu – začina! Često zaboravljamo da se u začinskom bilju kriju veoma vredni nutrijenti – vitamini, minerali, antioksidansi, antizapaljenska jedinjenja… A ne bi trebalo.



Pročitajte i… Capsule herbs – ovo su začini koje morate imati u svojoj kuhinji

Zato, dodajte u svoj easy-cheesy krompir što više svežih zelenih začina (proleće je, sada svega ima u izobilju).

Ja sam, uz beli luk, koristila mladi crni luk, peršun i vlašac, ali sjajno će se slagati i majčina dušica, ruzmarin, bosiljak, origano…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasmina Ubiparip (@jasmina.ubiparip)


Easy-cheesy krompir (recept)


Potrebno (za 4 osobe):
  • 12 manjih krompira, skuvanih u slanoj vodi
  • komad maslaca
  • 3 sitno iseckana čena belog luka
  • 1 kašičica crvene paprike u praha (koristila sam ljutu, a vi – po želji)
  • sveže mleveni crni biber
  • sitno naseckani mladi crni luk i sveže začinsko bilje po vašem izboru (koristila sam peršun i vlašac)
  • narendani gauda sir (količina po želji)
Priprema:
  1. Oljuštite krompir pa ga skuvajte u slanoj vodi. Kada omekša, ocedite.
  2. U tiganju na laganoj vatri istopite kocku maslaca. Dodajte beli luk, crvenu papriku u prahu i so. Kratko propržite.
  3. Ubacite krompir pa promešajte kako biste ga sa svih strana obložili mešavinom začina i masnoće. Pobiberite, a možete i još malo dosoliti. 
  4. Pustite da se prži nekoliko minuta, pa pospite naseckanim mladim lukom i svežim začinskim biljem. 
  5. Preko krompira stavite sir pa poklopite. Pustite da se prži još nekoliko minuta kako bi se sir otopio.Poslužite sa zelenom salatom. 🥬 Uživajte!

Isprobajte i… Najukusniji gratinirani krompir sa začinskim biljem

dashtik / iStock via Getty

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.