Brza veganska čoko torta bez glutena i bez pečenja!

by | februar 19, 2022
Brza veganska čoko torta bez glutena

Brza veganska čoko torta bez glutena je toliko ukusna i kremasta da će je svi obožavati.

Kao što smo već i navikli, veganska kuhinja je sve samo ne monotona i neukusna. Kao što ima pregršt slanih delicija u kojima uživamo, tako postoji mnogo slatkih đakonija koje su veoma ukusno, uprkos tome što ne sadrže namirnice životinjskog porekla. A za danas, odlučili smo se za čoko tortu koja se pravi veoma lako i brzo, a ukus je fantastičan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monse Del (@j.moon_del)

Brza veganska čoko torta bez glutena

Sastojci:

Patišpanj
3 šolje bademovog brašna
2 šolje očišćenih i natopljenih urmi
3/4 šolje kakao praha
1/4 šolje javorovog sirupa
1 kašika soka od limuna
prstohvat soli
1 kašika vanila ekstrakta
1/8 kašike crnog bibera

Preliv:

1/2 šolje kokosovog ulja, otopljenog
1/4 šolje kakao praha
3 kašike javorovog sirupa
1 kašika vanila ekstrakta

Isprobajte i… Sirovu tortu s narandžom i čokoladom

Način pripreme:

  1. Sve sastojke za patišpanj stavite u blender i izblendajte dok ne dobijete gustu, sjedinjenu smesu.
  2. Prebacite smesu u okrugli pleh i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižider dok ne pripremite preliv.
  3. Sve sastojke za preliv sipajte u staklenu činiju i dobro ih umešajte viljuškom.
  4. Izvadite patišpanj iz friđidera i ravnomerno rasporedite čokoladni preliv. Na kraju, možete dodati i voće, čokoladne mrvice ili drugi dodatak po ukusu.
  5. Vratite u frižider i ostavite da odstoji minimum dva sata.
  6. Tortu možete služiti uz veganski sladoled od vanile, veganski šlag ili sezonsko voće.

Uživajte!

Isprobajte i… Torta od samo 15 minuta

lepotaizdravlje.rs iStockVadim/iStock/Getty Images Plus via Getty Images