Da li je bolje izbegavati slatkiše ili hleb?

by | 14 maja, 2015

Ako nastojite da smršate, verovatno ste često u dilemi – šta preskočiti za vreme obroka: poslastice ili hleb.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Brojni stručnjaci za ishranu savetuju da, ako želite da smršate, za vreme večere nužno je učiniti izbor: hleb ili desert. Ali šta je ipak najbolja opcija ako pokušavate izgubiti na težini?

Na veselje mnogih, odgovor na ovo pitanje je jasan – uvek je bolje izabrati desert, iako desert pored hleba od celovitog zrna izgleda znatno lošijom opcijom zbog toga što neretko sadrži šećer, a samim tim i prazne kalorije.

Pored toga, prema rečima naučnika, bolje je odlučiti se za desert, a preskočiti korpicu s hlebom. Naime, većina ljudi veliki su sladokusci i jednostavno neće biti zadovoljni ako obrok ne zaokruženečim slatkim, odnosno ako kvota slatkog ostane neispunjena, piše womenshealthmag.com. Ako pak preskočite desert, verovatno ćete se osećati nezadovoljno i nećete odoleti da pre spavanja pojedete barem pola kutije keksa – što će na kraju značiti da se niste ničega ni odrekli te ste pojeli i hleb i desert.

Međutim, valja obratiti pažnju i na vrstu deserta koji ćete pojesti; radije preskočite tortu prepunu fila i radije se odlučite za kakav voćni kolač, ili pak onaj od tamne čokolade ili kokosa.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.