Danas spremamo: Salcburške noklice

„Slatke kao ljubav i meke kao poljubac… pozdrav s nebesa…“ Jedna porcija ove poslastice malo je „brdašce“ od tri noklice zlatnožute boje, posute šećerom u prahu.

Foto: www.austria.info

Potrebno je 250 ml hladnih belanaca, 120 gr šećera, 6 žumanaca, 60 gr mekog brašna, ribana kora od jednog neprskanog limuna, kesica vanilin šećera, malo soli, šećer u prahu za posipanje

Priprema: Mikserom lagano mešajte belanca, u koja ćete dodati vanilin šećer, so i koru od limuna. Postepeno dodajte šećer, ali nastavite da mešte, sve dok “sneg” ne bude čvrst. Tada dodajte žumanca i brašno.

Od testa oblikujte noklice, koje ćete staviti u pleh. Pecite 10 minuta u rerni, na temperaturi od 180 stepeni. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite dok su još tople.

Od 27. aprila do 6. maja u Novom Sadu traje Food Planet, festival internacionalne hrane i muzike. Odaberite kuhinju koja vam najviše odgovara i vidimo se na Trgu Slobode u Novom Sadu. Više informacija na Food Planet – Festival nacionalnih kuhinja.