Gljive koje leče!

by | 24 aprila, 2009

 

gljiveAko pomognemo svom imuno-sistemu da efikasno funkcioniše, imamo velike šanse da, savršeno zdravi, život udišemo punim plućima. To može da se postigne pomoću Cordycepsa, pečurke kojom su kineski carevi hiljadama godina održavali svoje zdravlje.

Prema procenama biologa, na našoj planeti raste oko 150.000 raznih vrsta pečuraka, ali tek deseti deo dostupan je zvaničnoj nauci, čija su istraživanja pokazala da su određeni sastojci ovih bića specifični (gljive nisu ni biljke ni životinje!) i imaju veoma snažno lekovito dejstvo. One sadrže veliku količinu polisaharida, složenih ugljenih hidrata koji jačaju imunitet i veoma su delotvorni u lečenju malignih oboljenja. „Polisaharidi u kombinaciji sa hemoterapijom deluju antitumorno, ali i stimulišu imunitet da odbrani organizam od kancera i njegovih metastaza“, objašnjava dr Vladimir Laudanović, zahvaljujući kome su se nedavno na našem tržištu pojavili preparati koji sadrže pečurku neverovatnih lekovitih mogućnosti – Cordyceps sinensis. 

 

Kineski lek
Ova gljiva duguljastog klobuka i peteljke, u Kini se koristila kao lek gotovo 2.000 godina, a bila je dostupna isključivo carevima. Njeno prirodno stanište je mala oblast oko Tibeta i na Himalajima u Nepalu, čije su vlasti pre nekoliko godina ograničile branje divljih Cordycepsa pa je na svetskom tržištu medicinskih sirovina zavladala velika nestašica ove dragocene pečurke (tada je cena kilograma Cordycepsa na svetskom tržištu dostigla neverovatnih 25.000 $). Doktor Džon Holidej, koji predvodi tim naučnika američke farmaceutske kompanije Aloha Medicinals Inc., najvećeg proizvođača jedinjenja od organskih medicinskih pečurki u Severnoj Americi i svetskog lidera u proizvodnji imunomodulirajućih preparata, uspeo je da kultiviše fantastičnu gljivu dobivši tako najmoćniji Cordyceps na svetu – pet puta jači od onog u prirodi.


CORDYCEPS PEČURKE DELUJU NA…
Pored podizanja imuniteta i suzbijanja malignih tumora – Cordyceps se odlično pokazao kao idealna pomocna terapija kod hepatitisa B i C, pritiska, povišenog holesterola, dijabetesa, virusnih i bakterijskih infekcija, kod oboljenja jetre izazvanih
alkoholom kao i raznih vrsta alergija. Cordyceps, takođe, pojačava fizičku snagu i izdržljivost, usporava starenje i jača libido!


gljiveEfikasan i protiv AIDS-a
Novouzgojeni Cordyceps upoređen je sa petnaest drugih uzoraka, uključujući i veštački gajene i divlje, i pokazalo se da je najkvalitetniji. Čak i Kina, jedan od najpoznatijih proizvođača Cordycepsa na svetu, uvozi „američke“ pečurke. Preparati od ove gljive veoma su efikasni u suzbijanju AIDS-a te su ih UN preporučile u anti AIDS kampanji u Svazilendu i Gani, državama sa najvećom stopom obolelih od ove bolesti na svetu. Proizvodi od Cordycepsa nedavno su stigli i na naše tržište. Ovi preparati nisu na zvaničnoj listi lekova već su registrovani kao funkcionalna hrana, potpuno neškodljiva i nakon duge upotrebe.


Kako nastaje tumor?

Maligni tumori nastaju kada telo ne uspeva da prepozna i uništi ćelije u kojima je prilikom razmnožavanja došlo do „greške“. U organizmu prosečnog čoveka svakodnevno se stvara oko 100.000.000 novih ćelija. Nije teško zaključiti da se neke od njih neće razviti normalno, a jedna od glavnih funkcija imunog sistema jeste da otkrije i uništi takve ćelije. Problem nastaje kad imunološki sistem ne prepozna ćeliju sa greškom. Ako ona prođe neprimećeno i opet se podeli, dolazi do trećeg koraka – imuno-sistem ne reaguje (ili ne reaguje idealno) i dozvoljava da tumor nastavi da raste. U većini slučajeva organizam savladava tumor tokom prvih nekoliko dana, nedelja ili meseci, ali dešava se da on naraste i bude otkriven tek na kontrolnom pregledu. Ponekad je za to potrebno i čitavih deset godina, a maligno tkivo do tada već sadrži stotine miliona „nenormalnih“ ćelija i imuno-sistemu je teško da organizuje efektnu odbranu protiv opasnog napadača.
Koncept lečenja raka, dominantan širom sveta, jeste da tumor treba iseći, spaliti i otrovati da bi se ubile bolesne, ali pritom stradaju i zdrave ćelije. Metode izbora su operacija, hemoterapija i zračenje, a tome se dodaje još jedna komponenta: podrška imunološkom sistemu čijom je disfunkcijom došlo do nastanka kancerogenog oboljenja. Kada se maligni tumor odstrani jednom od ovih metoda, neophodna je odgovarajuća podrška imuniteta bez koje nema povlačenja bolesti.

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.