Isprobajte anticelulit dijetu i rešite se masnih naslaga

by | februar 7, 2013

Kao što neki oblici poroka mogu doprineti nastanku celulita (poput cigareta, alkohola, jako slatkih jela ili slana hrana, te sedenje i stres), tako i neki obrasci ponašanja i način ishrane mogu pomoći u borbi protiv njega.

Ova anticelulitna dijeta raznolika je i bogata ukusima, a učinak se vrlo brzo primećuje. Omogućuje mršavljenje upravo na mestima gde je to potrebno. Iako se unos kalorija ograničava na 1200 dnevno treba imati na umu da samo mršavljenje nije dovoljno za nestanak celulita. Celulit se pobeđuje prvenstveno izborom namirnica i telesnom aktivnošću.

Tri elementa, koja kroz svakodnevnu ishranu ne unosimo dovoljno, sumpor, kalcijum i vitamin C, pomažu uklanjanju štetnih supstanci i trebalo bi ih povećati u ishrani.

Sumpor se nalazi u namirnicama bogatim životinjskim belančevina kao što su meso, riba, mleko, sir i jaja, a pospešuje uklanjanje nakupljanih toksina.

Kalcijum nalazimo u mleku, voću, žitaricama, paradajzu i krompiru, a pomaže uklanjanju viška tekućine.

Vitamin C povećava proizvodnju kolagena i sprečava nakupljanje masnih ćelija u tkivu. Nalazi se u citričnom voću, šipku, jagodama, dinjama, paprikama, brokulama, paradajzu i zelenom lisnatom povrću.

Šestodnevni dijetni plan:

1. DAN

Doručak: 150 ml mleka ili jedan jogurt, kašičica meda, kašičica zobenih pahuljica i kruška
Međuobrok: 40 g suvog voća
Ručak: pileća prsa i kuvani pirinač: 100 g piletine, 40 g pirinča, beli luk, peršun, supa od povrća, nemasna kisela pavlaka ili jogurt, maslinovo ulje, so i feferone
Međuobrok: narandža
Večera: salata sa šunkom, 50 g integralnog hleba i jaje: 60 g zelene salate, tvrdo kvano jaje, 50 g šunke, 4 kašike narandžinog soka, so i feferone

2. DAN

Doručak: frape od 150 ml obranog mleka i 125 g banane
Međuobrok: 40 g suvog voća
Ručak: testenina u sosu od gljiva: 40 g testenine, 200 g gljiva, beli luk, dve kašike nemasne kisele pavlake ili jogurt, so i biber, 20 g mlevenih oraha
Međuobrok: integralno pecivo s 30 g nemasnog sira
Večera: salata od 3 kašike narandžinog soka, kašika sirćeta, soli i feferona te kriška integralnog prepečenca sa svežim sirom

3.DAN

Doručak: 250 g malina, 150 dcl obranog mleka, kašika zobenih pahuljica, dve kašike meda
Međuobrok: 40 g suhog voća
Ručak: supa od povrća: iseckani beli luk, pola litre supe od povrća, 200 g tikvica i 1 paprika izrezana na kocke, 50 g šunke, so, biber, maslinovo ulje, sirće, sos od soje
Međuobrok: jabuka
Večera: salata od piletine i tikvica: 60 g zelene salate, 200 g tikvica, 3 kašike narandžiog soka, kašika sićeta, so, biber, 3 kašike kisele pavlake ili jogurta i 40 g integralnog hleba

4.DAN

Doručak: frape od 150 dcl obranog mleka i 100 g manga
Međuobrok: 40 g suvog voća
Ručak: riba list s pirinčem: 40 g pirinča, 2 filea lista, kašika limunovog soka, so, biber, kašika iseckanog rena i kašičica kopra, 200 ml supe od povrća, 2 kašike nemasne kisele pavlake ili jogurta, paradajz
Međuobrok: integralno pecivo s 20 g šunke
Večera: salata od šampinjona i integralno pecivo

5.DAN

Doručak: narezana jabuka, kašika limunovog soka, jogurt, kašika zobenih pahuljica i kašičica meda
Međuobro: 40 g suvog voća
Ručak: svinjski odrezak na istočnjački način: krastavac, pola paprike, dve kašike narandžinog soka, kašika sirćeta, pola kašičice ulja, so i biber, kašičica korijandera u prahu, pola čena belog luka, 2 kašičice sosa od soje i 50 g integralnoga hleba
Međuobrok: pola ananasa
Večera: salata sa šargarepom i brokulom: 250 g zelene salate, 200 g šargarepe, 100 g kuvane brokule, dve kašike nemasne kisele pavlake, kašika narandžinog soka, kašika senfa, so i biber, 40 g integralnog hleba i 30 g šunke

6. DAN

Doručak: kivi, jogurt i kašika zobenih pahuljica
Međuobrok: 40 g suvog voća
Ručak: omlet sa spanaćem: 100 g kuvanog spanaća, dva žumanjka, sneg od dva belanjka, luk, pola čena belog luka, maslinovo ulje i 40 g integralnog hleba
Međuobrok: 50 g integralnog hleba sa 2 kriške ćureće salame
Večera: salata sa sojinim klicama i paprikom

Izvor: covermagazin.com

Tagovi: