Kroketi od krompira

by | mart 12, 2013

Sastojci:

  • 4 srednja krompira
  • 100 g pečenice
  • 100 g kačkavalja
  • 3 jajeta
  • 150 g brašna
  • 150 g prezli
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • mešavina začina
  • 100 g majoneza
  • 1 dl pavlake
  • 2 kisela krastavca
  • ulje
  • so

Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na kocke, pa ga obariti u slanoj vodi da omekša. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. Pečenicu iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U posudi za mešenje sjediniti pasirani krompir, pečenicu, kačkavalj, jedno jaje, peršun, 50 g brašna i 50 g prezli. Dodati začine po ukusu te sve sastojke dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati krokete. Uvaljati ih u preostalo brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ne porumene.
5. Posebno sjediniti majonez i pavlaku, dodati rendane kisele krastavce i promešati.
6. Pržene krokete preliti sosom od majoneza.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: