
Avokado ili maslinovo ulje: Koje je zdravije?
Avokado ili maslinovo ulje, nas je interesovalo koja je razlika i koje je zapravo zdraviji izbor. A evo šta smo saznali. Svako ko se i malo bavio ...
Foto: Guliver/Thinkstock
Sastojci:
– 500 ml mleka
– 40 ml slatke pavlake
– 50 g tamne čokolade
– 1 kašika pirinčanog brašna
– 2 kašike kakaoa
– 2 kašike gustina
– ¼ kašičice soli
– ½ kašičice ekstrakta vanile
– 100 g šećera
Priprema:
1. Čokoladu izrendati na krupnije rende.
2. U šerpu srednje veličine usuti šećer, kakao, gustin, so i pirinčano brašno pa sve dobro promešati. Zatim, u tankom mlazu dodavati mleko mešajući sve vreme, dok se smesa ne poveže.
3. Pripremljene sastojke zagrejati na umerenoj temperaturi.
4. Tokom kuvanja potrebno je neprestano mešati dok se puding ne zgusne i počne da krčka.
5. Tada dodati izrendanu čokoladu i slatku pavlaku, sve vreme mešajući dok se čokolada ne rastopi i svi sastojci sjedine.
6. Skloniti sa ringle, dodati ekstrakt vanile i još jednom dobro promešati. Pripremljen puding sipati u desertne posude, sačekati da se ohladi i poslužiti. Dekorisati po želji.