Oblande sa višnjama

by | 11 maja, 2013

Oblande s visnjama

Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi
  • 200 g mlevenih oraha
  • 300 g očišćenih višanja
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g čokolade
  • 6 jaja
  • 0,5 dl ulja
  • 300 g šećera
  • 250 g margarina

Priprema:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca i šećer pa kuvati na pari dok se ne dobije gust fil. Zatim dodati margarin i 100 g čokolade pa nastaviti sa kuvanjem dok se svi sastojci ne otope kako bi se dobila ujednačena smesa.
3. U ohlađenu smesu dodati višnje, mlevene orahe i keks, te promešati.
4. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešat varjačom.
5. Pripremljenom smesom nafilovati oblande.
6. Na pari otopiti preostalu čokoladu sa malo ulja i preliti preko gornje kore. Ostaviti da se stegne a potom oblandu iseći na parčad željene veličine.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.