Pripremite danas za ručak skušu s ruzmarinom

by | septembar 8, 2015

Odličan recept za sve ljubitelje ribe! Ne moramo naglašavati koliko je zdravo jesti ribu i da bi trebalo to praktikovati što češće.
Pišite nam u komentarima kako vam se naše jelo dopalo.

Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 4 skuše
– 1 kašika svežeg ruzmarina
– 4 šargarepe
– 600 g krompira
– 2 limuna
– 1,5 dl maslinovog ulja
– mešavina začina

Priprema
1. Skušama odseći glave i repove, a zatim ih preseći napola i isfiletirati.
2. Ruzmarin kratko prokuvati u 2 dl vode. Potom ga procediti pa baciti vodu, a ruzmarin sjediniti sa 1,5 dl maslinovog ulja, sokom od limuna i začinima po ukusu te izmiksati u blenderu.
3. Filete skuše preliti pripremljenim umakom i ostaviti ih u frižideru da se mariniraju najmanje 60 min.
4. Posebno oguliti krompir i iseći na kriške, a šargarepe na štapiće.
5. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju marinirane filete skuše. Oko skuše rasporediti krompir i šargarepu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok riba i povrće ne porumene.

Tagovi: