Puslice sa orasima

by | 11 marta, 2013

Sastojci:

  • 4 belanceta
  • 250 g šećera u prahu
  • 150 g jezgra oraha
  • 80 g čokolade
  • 40 g putera
  • 40 g šećernih bombonica

Priprema:



1. Belanca umutiti sa polovinom šećera u prahu u čvrst šam. Zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati preostali šećer u prahu.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje pa smesu za vanilice sipati u poslastičarski džak i na papiru oblikovati gomilice. U sredinu staviti po jedno jezgro oraha a odozgo istisnuti još malo šama.
3. Sušiti u odškrinutoj rerni na 110 ˚C dok ne postanu lagane i hrskave.
4. Posebno otopiti čokoladu sa puterom.
5. Osušene puslice napola potopiti u čokoladu, a potom čokoladni deo posuti šećernim bombonicama i ostaviti ih da se osuše.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.