
Avokado ili maslinovo ulje: Koje je zdravije?
Avokado ili maslinovo ulje, nas je interesovalo koja je razlika i koje je zapravo zdraviji izbor. A evo šta smo saznali. Svako ko se i malo bavio ...
Salata sa piletinom i ananasom donosi spoj ukusa koji ostavlja bez teksta.
View this post on Instagram
Piletina je sjajan izvor proteina. Dakle, bogata je amino-kiselinama koje izgrađuju tkivo mišića i kostiju. Samim tim, jača našu muskulaturu, a to je posebno važno u periodu rasta i razvoja (preadolescencija i adolescentsko doba).
Osim toga, istraživanja su pokazala da ishrana bogata proteinima pomaže u održavanju zdrave telesne težine. A uz to, umanjuje rizik i od kardiovaskularnih oboljenja.
Zahvaljujući triptofanu, piletina nas čini srećnijima, jer ova amino-kiselina utiče na lučenje hormona sreće. Pored toga, piletina sadrži vitamin B12, cink, gvožđe, bakar i holin.
To je sasvim dovoljno razloga da se, ukoliko niste vegan ili vegeterijanac, piletina češće nađe na vašem jelovniku. A mi smo danas odlučili da vam predstavimo jedan neobičan, a veoma ukusan i zdrav obrok.
Vreme pripreme: 15 minuta
Za 4 osobe
Kalorije po porciji: 457 kcal
Sastojci:
2 šolje iseckanog belog mesa (prethodno prepečenog na malo maslinovog ulja)
1/2 šolje iseckanog ananasa (može i iz konzerve, pazite da nije dodatno zaslađen)
1/3 šolje prepečenog badema
1/2 šolje iseckanog mladog celera
2 kašike iseckanog crvenog luka
1/4 šolje majoneza
2 kašike pavlake
1 kašika meda
1 kašika senfa
1 kašika soka od limuna
so, biber po ukusu
Način pripreme