Spolja hrskav, a iznutra sočan: Probajte domaći hleb sa belim lukom i mocarelom

by | oktobar 5, 2016

Verujemo da iako ga niste spremili, preko fotografije možete da osetite taj čarobni ukus istopljene mocarele i belog luka.

Foto: Coolinarija

Foto: Coolinarija

Savršenstvo!

Ako su ukućanoi već počeli da vas bombarduju pitanjima „šta ćemo za večeru“ i „šta praviš danas“, imajte već spreman odgovor.

Sočan i preukusan hleb spremljen na sasvim drugačiji način, oduševi će ih, pa će iznova tražiti da ga pripremate. Osim toga, vama će olakšati jer za pripremanje ovog jela nije potrebno mnogo vremena.

Potrebni sastojci:

– 1 vekna hleba
– 100 g kačkavalja
– 100 g mocarele
– Mladi luk/bosiljak/ruzmarin
– 70 g putera
– 1 kašika susama
– 1 kašika lana

Pročitajte i… Šta da kuvam danas: Kako da napravite fine sosove

Priprema na sledećoj stranici…

Foto: Coolinarija

Foto: Coolinarija

Priprema:

Hleb uzduž raseći nožem do polovine (nikako dublje) na više mesta a zatim, na isti način poprečno raseći hleb tako da se dobiju manje kockice.

Kačkavalj i mocarelu iseći na parčiće da se lako može složiti u izrezane proreze. Beli luk usitniti (izrendati ili ispasirati) pa pomešati sa seckanim peršunom i maslinovim uljem.

Na pleh obložen pek-papirom položiti veknu pa četkicom bogato rasporediti pripremljeno ulje između kockica hleba. Potom, ubaciti kačkavalj i začiniti po ukusu i hleb po površini i sa strane bogato premazati preostalim uljem.

Pročitajte i… Ne postoji ništa tooooliko ukusno kao ovaj sos od 4 vrste sira… I meša se u sve!

Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 25 minuta, tj. dok kačkavalj ne počne da se topi i hleb dobije rumenu boju.

Izvaditi iz rerne, sačekati nekoliko minuta i poslužiti dok je toplo.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: