
Avokado ili maslinovo ulje: Koje je zdravije?
Avokado ili maslinovo ulje, nas je interesovalo koja je razlika i koje je zapravo zdraviji izbor. A evo šta smo saznali. Svako ko se i malo bavio ...
Umesto klasičnih palačinki isprobajte ovu vegansku alternativu koja koristi zrelu bananu umesto jaja, pa tako omiljenom jelu daje nešto prirodne slatkoće.
Guliver/Getty Images
Jeste li znali da palačinke možete pripremiti bez jaja i brašna?
Donosimo vam recept u kojem će podjednako uživati vegani, oni koji izbegavaju gluten ili jednostavno vole eksperimentišu s ukusima i jelima.
Pročitajte i… Ukusnije ne može: Slasne krofne gotove za 12 minuta! I baka bi vam pozavidela
Sastojci:
– 1 srednja banana
– 45 grama mekanih zobenih pahuljica
– tri i po kašike mleka
Guliver/Getty Images
Priprema:
1. Ogulite bananu, pa je viljuškom zgnječite da dobijete voćnu kašu.
2. U bananu dodajte zobene pahuljice i mleko. Sve dobro promešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.
3. Ispecite banane na uobičajeni način, pa ih nafilujte voćem ili začinima po želji.
Prijatno!
Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje
Divan recept a moja deca bi ih sigurno obozavala.Definitivno cu ga isprobati.
Palacinke se mogu napraviti bez mleka. Bez brasna i jaja, odnosno sa bananom i zobenim pahuljicama, dobija se poslastica potpuno drugacijeg ukusa od klasicnih palacinki.
Do sada sam jela samo palacinke od jaja i brasna.Nisam probala ovakvu vrstu ali sam sigurna da hocu.Da malo promenim.Zašto da ne?