Šta za večeru? Smućkana keto pizza – bez kore – po principu „sve smuti, pa ispeci“!

by | oktobar 28, 2021
smućkana keto pizza

Volite li pizzu isto koliko i mi? Onda nipošto ne treba da propustite ovaj recept – smućkana keto pizza ili shake keto pizza. Teško da postoji jednostavnija i brža alternativa sa svega nekoliko ugljenih hidrata.

Kao što ime govori, svi sastojci u ovom receptu za pizzu završavaju u velikoj posudi, koja se poklopi i dobro protrese. Efekat: Vaši omiljeni dodaci (bilo da su u pitanju pečurke, paradajz, paprika ili šunka) ugrađuju se testo. To ovu pizzu čini mekanom i sočnom. A najbolje u svemu je što priprema testa (ili, pak korišćenje gotovog testa punog aditiva) – postaje potpuno nepotrebno! Bouns: Shake pizza ima mnogo manje ugljenih hidrata od klasične (po porciji od 300 g: 7,9 g ugljenih hidrata, 51 g proteina, 495 kcal). Sjajno, zar ne?

Kako da je napravite: Smućkana keto pizza ili shake keto pizza

Potrebno:

  • 200 g svežeg (zrnastog) sira
  • 4 jaja
  • 200 g rendanog sira (gauda)
  • 30 g mlevenih badema
  • Oko 500 g nadeva za pizzu: šampinjona, paprike, šunke, tunjevine, kukuruza, crvenog luka ili sličnog (po želji), iseći na sitno
  • So, biber, origano, začin za picu

Priprema:

  1. Prvo dobro umutite sveži sir, jaja i bademe, idealno u kuhinjskom procesoru ili blenderu.
  2. Zatim stavite preostale sitno iseckane sastojke u veću posudu, zatvorite je poklopcem pa sve dobro protresite.
  3. Začinite po ukusu i rasporedite smesu u pleh obložen papirom za pečenje.
  4. Za pripremne korake vam ne treba ni deset minuta! Zatim shake pizzu treba samo da ispečete u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Napomena: Shake pizzu možete napraviti i u verziji sa različitim brašnima, umesto mlevenih badema, čime povećavate unos ugljenih hidrata, ali i dobijate drugačiji ukus. Pa, pogledajte i ovaj video i eksperimentišite!

Napomena: Recept na videu ispod NIJE KETO, tu je da da ideju onima koji NISUna keto ishrani.

Probajte i… Jednostavno a slasno: Najfiniji gratinirani krompir sa začinskim biljem

Instagram / @lowcarbbenni