Štrudla sa sirom

by | 28 novembra, 2012

Za 6 osoba

POTREBNO JE:



Za testo:

  • 400 g mekog brašna tipa 400
  • 2 dl mleka
  • 1/2 svežeg kvasca
  • 2 žumanceta
  • 1 kašičica soli
  • 65 g margarina
  • 1 limun
  • 1 kašičica šećera

Za fil:

  • 60 g margarina
  • 1 belance
  • 300 g švapskog sira
  • 100 g suvog vrata
  • so

Za premazivanje:

  • 1 jaje

PRIPREMA:

Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko, šećer, svež kvasac i kašičicu brašna, pa dobro izmešati I ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešanje sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, 2 žumanceta, margarin, so i rendanu koru limuna. Postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
3. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

Fil:
1. Belance mikserom umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno sjediniti švapski sir, sitno seckani suvi vrat, malo soli po ukusu I sneg od belanceta pa polako promešati varjačom.
Finalni postupak:
1. Jufku oklagijom razvući u pravougaonik debljine 0,5 cm. Premazati penasto umućenim margarinom, a potom naneti fil i urolovati.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje I staviti u njega pripremljenu štrudlu. Premazati je umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.