Tradicionalni španski recept za najfiniji doručak od 3 sastojka i 100 dinara!

by | 8 februara, 2017

Kladimo se da u svakom domaćinstvu u svakom trenutku su na raspolaganju ove tri namirnice – krompir, luk i jaja. I ako mislite da se od ovoga ne može napraviti slastan specijalitet od kog voda polazi na usta, varate se!

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ovo je recept za tradicionalnu špansku tortilju, koja se priprema brzo i lako, i što je bolje od svega – maksimalno štedi kućni budžet. Zapravo, najverovatnije nećete ni morati da skoknete do prodavnice kako bi dokupili dodatne namirnice.



Topla, mekana, karakterističnog ukusa može da se posluži kao doručak, ali i ručak ili večera – zavisi uz šta je servirate. Mada, je ovaj španski specijalitet sasvim ukusan i sam po sebi.

Potrebni sastojci:

  • 4 krompira
  • jedna glavica crnog luka
  • 4 jaja
  • ulje, so, biber

Pročitajte i… Obožavamo “bakine” knedle sa šljivama, a ovo je način da ih pripremite za 15 minuta bez krompira i jaja!

Uputstvo za pripremu potražite na sledećoj stranici…

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Priprema:

Oljuštite krompir i iseckajte ga na sitne kockice.

U tiganj nalijte ulje toliko da prekrije dno i zagrejte ga, a potom ubacite luk i krompir. Dinstajte dok krompir ne omekša, a luk ne potamni. Sklonite sa ringle i ocedite od ulja, ali ga ne bacajte.

Jaja umutite u kajganu, a potom dodajte smesu krompira i luka i dobro pomešajte.

Ponovo u tiganj sipajte ulje na kome ste pržili krompir i zagrejte ga, pa ubacite smesu od jaja, krompira i luka. Začinite solju i biberom po ukusu.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ostavite da se prži na tihoj vatri, obavezno bez mešanja.

Tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da sada već formirana tortilja ostane na tanjiru, a potom je vratite u tiganj, kako bi ispekli i drugu stranu.

Isecite na trouglaste parčiće i služite toplu.

Savet plus:

U ovu klasičnu tortilju možete dodavati sastojke po želji i tako je „obogatiti“ – slaninu, paradajz, papriku, kisele krastavčiće…

Pročitajte i… Slatka čarolija od 3 sastojka: Ledena crno-bela pita koja se ne peče i sprema se očas posla


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

 

 

Tagovi:

Jedno reagovanje na “Tradicionalni španski recept za najfiniji doručak od 3 sastojka i 100 dinara!”

  1. Vesna V kaže:

    Tako malo sastojaka a tako dobro!I hvala za recept!Uskoro pravim!Uz ovakve recepre nikada necemo imati problem sta da spremimo za obrok.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.