Trendovi u ishrani za 2022: Krompirovo mleko, klimatarijanstvo…

by | 15 novembra, 2021
Trendovi u ishrani za 2022

Trendovi u ishrani za 2022. uključuju krompirovo mleko kao i mleko od graška i lešnika….

Prema Vejtrouzu (engl. Waitrose), britanskom trgovinskom lancu, food trendovi sledeće godine uključiće krompirovo mleko te hranu bogatu umamijem –ukusom koji, kako kažu, objedinjuje sve ostale. U svom godišnjem izveštaju o hrani i piću, ovaj supermarket je predvideo da će novi potrošački trendovi postati popularni u Britaniji, ali i širom Evrope.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Milly (@sarahmilly7)

Trendovi u ishrani za 2022.

Najintrigantnija novina svakako je krompirovo mleko, koje je u Švedskoj proizvela kompanija Veg. Tu su i drugi, zanimljivi alternativni mlečni proizvodi – od graška, ovsa i lešnika, za koje proizvođači kažu da je, pri njihovoj proizvodnji, manja emisija CO2, nego, recimo, kada je u pitanju proizvodnja bademovog ili sojinog mleka.

Pročitajte i… Koje je najbolje biljno mleko za vas i kako se pravi?

Osim toga, smatra se da će sve popularnija biti ishrana koja uključuje svest o uticaju na klimatske promene, takvozvano “klimatarijanstvo”. Reč je o načinu ishrane koji je usmeren na smanjenje emisije ugljen-dioksida. Tako će se, na primer, klasični goveđi hamburgeri praviti pola od mesa, a pola od sočiva, a usput, brinuće se i o načinu pakovanja. U ovom slučaju, fokus je na uticaju hrane na okolinu, a ne na benefitima onoga što jedemo.  Prioritet je, očekivano, smanjenje ukupnih emisija.

A kako će stvarno biti – videćemo tek sedeće godine!

Tekst originalno objavljen na: ljepotaizdravlje.hr

ljepotaizdravlje.hrElena Medoks/iStock via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.