Ukusan desert: Voćna torta s kroasanima

by | 3 aprila, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci: 
Za koru:
– 100 g prženih mlevenih lešnika
– 200 g mlevenog keksa
– 375 g margarina
– 250 g šećera u prahu
– 1 manja konzerva ananasa
– 6 žumanaca
– 2 pudinga od vanile
– 1 l mleka
– 4 kašike brašna
– 14 manjih kroasana od vanile
– 5 dl slatke pavlake

Priprema: 
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 125 g margarina i 125 g šećera u prahu.
2. Mleveni keks preliti sa 1 dl soka od ananasa iz konzerve i dobro izmešati.
3. Sjediniti umućeni margarin, natopljeni keks, mlevene lešnike i dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 8 dl mleka i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko, žumanca, puding od vanile i brašno. Sipati u ključalo mleko i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. Pripremljeni fil ostaviti da se ohladi pa u njega dodati 250 g omekšalog
margarina i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Dno okruglog kalupa za tortu obložiti smesom za koru i ručno oblikovati.
2. Zatim premazati trećinom fila od vanile i posuti seckanim ananasom. Naneti drugu trećinu fila od vanile, po njemu rasporediti punjene kroasane i premazati ih preostalim filom.
3. Na kraju dekorisati šlagom od slatke pavlake i preostalim kroasanima.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.