Ukusan obrok sa malo kalorija – Specijaliteti sa piletinom (recepti)

by | februar 28, 2020
recept piletina

Nakon perioda slavlja i konzumiranja vrlo kalorične hrane vreme je da pređemo na nemasna jela koja ne goje i ne opterećuju želudac. Predstavljamo vam dva specijaliteta sa piletinom koje je izvor vitamina B kompleksa, fosfora, gvožda, cinka i proteina

Pečene pileće grudi sa susamom 

Za 2 osobe

Priprema 50 minuta

Sastojci:

400 g pilećih grudi
100 ml majoneza
2 supene kašike senfa
100 g rendanog parmezana
kašičica belog luka u prahu
kašičica origana
kašičica susama
200 g šampinjona
4 struka mladog luka
biber
so

Savršena trpeza za iznenadne goste

recept piletina

 

Priprema:

Majonez, senf, parmezan i beli luk ubacite u dublju posudu i mešajte dok se sve ne sjedini. Dobijenom smesom premažite pileće grudi, posolite, pobiberite, pospite susamom i origanom, a potom poređajte u vatrostalnu posudu, prethodno premazanu puterom. Prekrijte papirom za pečenje i pecite 40 minuta na 185 stepeni. U međuvremenu operite šampinjone i propržite ih kratko na ulju. Sačekajte desetak minuta da se ohlade pa ih poslužite sa iseckanim mladim lukom. Piletinu ukrasite listovima origana, piše „Story“.

Salata od piletine sa bademom

Za 2 osobe

Priprema 35 minuta

Sastojci:
2 pileća filea oko 400 g
2 čena belog luka
kašičica soja sosa
0,25 kašičice crvene mlevene paprike
kašika maslinovog ulja
2 kašike sveže ceđenog limunovog soka
3 kašike meda
200 g badema
1 zelena salata
3 kašičice senfa
2 kašičice balzamiko sirćeta
so
biber

Ukusna posno jelo: Šaran zapečen u rerni

 

Priprema:

Sok od svežeg limuna pomešajte sa soja sosom, biberom, mlevenom paprikom, kašikom meda, belim lukom i malo soli. Dobijenu marinadu pospite po piletini, prekrijte folijom i ostavite da odstoji. Nakon 15 minuta meso izvadite iz frižidera i pecite na zagrejanom gril tiganju s pola kašike ulja. Kada se ohladi, isecite ga na kocke i ubacite u činiju za serviranje. Po njemu pospite zelenu salatu i bademe, a potom sve prelijte mešavinom senfa, balzamiko sirćeta, soli i ostatakom ulja i meda.

Foto: Guliver/Gettyimages