
Avokado ili maslinovo ulje: Koje je zdravije?
Avokado ili maslinovo ulje, nas je interesovalo koja je razlika i koje je zapravo zdraviji izbor. A evo šta smo saznali. Svako ko se i malo bavio ...
Veganski smuti od bundeve pravi se jednostavno i brzo, i iako deluje kao da je desert, zapravo je veoma zdrav.
Najčešća asocijacija na jesen, kada je kulinarstvo u pitanju, svakako su cimet, vanila i bundeva. Uprkos tome što ima etiketu obične namirnice, bundeva, kada se priprema na pravi način, može i te kako da bude ukusna. A uz sve to je i jako zdrava.
Bundeva pospešuje izbacivanje vode iz organizma, te se preporučuje osobama koje pate od reume, gihta, upale bubrega i mokraćnih kanala. Snižava nivo šećera u krvi, a u isto vreme, sadrži veoma malo kalorija.
Ova tikva je sjajan izvor vitamina A i C, kao i proteina, kalijuma, folne kiseline i antioksidansa, a pritom sadrži vrlo malo masnoća. Semenke bundeve bogate su proteinima, gvoždem, cinkom, magnezijumom, manganom i vitaminom K.
Iz svega što ste pročitali, shvatate da bundevu treba što više uvrstiti u dnevni meni. Na našu sreću, ukusnih načina za to je bezbroj, a mi smo se danas odlučili na smuti.
Za jednu šolju smutija potrebno je oko tri minuta
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Sastojci:
šaka kockica leda
pola šolje vode
pola šolje biljnog mleka po izboru (naša preporuka je bademovo mleko)
1/4 šolje naseckane bundeve
cimet po ukusu
Način pripreme
Savet plus: Možete napraviti i toplu verziju smutija, bez kockica leda. Po želji napitak možete zasladiti medom ili kokosovim šećerom.