Jednostavne vežbe koje možete da radite na plaži

by | 9 avgusta, 2017

Bez obzira na temperature, telo leti traži rekreaciju na otvorenom. Ako spadate  grupu onih koji ni na letovaju ne mogu da miruju, dajemo vam tri vežbe za celo telo savršene za izvođenje na plaži, jer se nakon napora možete osvežiti u vodi.

Foto: Thinkstock

Najbolje je vežbati ujutru, kako biste izbegli najveće vrućine.
Za brže mršavljenje vežbajte odmah nakon izlaska iz kreveta, jer telo tako troši zalihe masnih naslaga. Vežbanje kasno popodne ili predveče takođe ima svojih prednosti – telo je tada najrazgibanije.

Vežba 1 – iskorak

Stanite uspravno, angažujte trbušne mišiće. Zakoračite napred tako da koleno zadnje noge spuštate prema podlozi. Kada je najbliže podu, koleno bi trebalo da bude pod uglom od 90 stepeni. Koleno prednje noge ne sme da prelazi prste, ramena neka budu iznad kukova. Pa se vratite u početni polažaj. Uradite tri do pet serija od 10 ponavljanja, sa pauzama od 30 sekundi.

Vežba 2 – varijacija izdržaja

Započnite je u početnom položaju skleka – ruke neka budu pružene ispod ramena, laktovi lagano rotirani ka spolja, stomak i zadnjica zategnuti, a noge ispružene. Izdahnite privlačeći desno koleno prema desnom laktu, a s udahom ispružite nogu nazad. Uradite šest naizmeničnih ponavljanja u tri serije. Pauze između serija neka budu 30 sekundi.

Vežba 3 – stražnji sklekovi na klupi

Sedite na ivicu klupe, kreveta ili stolice, a ruke stavite kraj bedara sa prstima prema napred. Ramena povucite dole. Stisnite stomak, odmaknite se korak napred, spustite zadnjicu prema podu. Dlanove utisnite u podlogu, ispružite nadlaktice pa se vratite u početni položaj. Uradite 10 ponavljanja, odmorite 30 sekundi i ponovite još dve serije.

Pročitajte i … Jutro je najbolje vreme za vežbanje

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.