Jutarnje vežbe istezanja za produktivniji dan

by | 18 marta, 2022
jutarnje vežbe istezanja

Ove jutarnje vežbe istezanja će vas instant razbuditi i pripremiti za novi radni dan.

Jutarnja rutina trebalo bi da bude nešto u čemu uživamo, a ne nešto što odrađujemo i nešto što želimo da što pre prođe.

Ali nemojte očajavati ako vam nešto jednostavno ne odgovara i zapamtite da ništa ne bi trebalo raditi na silu. Tara Stajls, instruktorka joge i autorka knjige „Clean Mind, Clean Body“ („Čist um, čisto telo“), kaže kako je lagano jutarnje istezanje jedna od onih aktivnosti u koju se vrlo lako zaljube svi ljudi. Osim što će vaše telo osloboditi tenzija i boli, pomoći će vam da se povežete sa sobom te da lakše započnete dan.

Jutarnje vežbe istezanja

Istezanje u ležećem položaju

Lezite na krevet spojenih nogu i ruku spojenih uz telo. Desnu nogu prebacite preko leve dijagonalno, te podignite koleno prema gore tako da vam noga bude savijena pod uglom od devedeset. Levu ruku položite na desno bedro, a desnu podignite tako da pravi dijagonalu s desnom (savijenom) nogom. Glava neka vam gleda prema podignutoj desnoj ruci. Udahnite nekoliko puta duboko te ponovite sve s drugom nogom i rukom.

Pročitajte i… Iskorenite ove navike ukoliko vam produktivnost opada

Istezanje ruku u sedećem položaju

Sedite na krevet prekrštenih nogu, odnosno u Sukhasana položaj ili takozvani turski sed. Ispravite leđa te pružite desnu ruku gore, zatim se lagano savijte ka levo tako što ćete desnu ruku istezati, a levu potkolenicu nasloniti na krevet. Glavu i pogled usmerite prema ruci koja je u vazduhu. Ostanite u ovom položaju neko vreme i duboko dišite. Ponovite sve na drugoj strani.

Istezanje nogu u sedećem položaju

Ostanite u sedećem položaju prekrštenih nogu. Desnu nogu ispružite te pomerite udesno koliko možete. Trup i glavu okrenite ulevo. Desnu ruku položite na levo koleno, a levu stavite iza zadnjice. Ostanite neko vreme u tom položaju, dišite duboko pa promenite strane.

Priredila: Nina Baljak

Izvor: lepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rsPeopleImages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.