Kako do zategnutog tela za samo 7 minuta

by | 7 februara, 2016

Sada definitivno nema izgovora da ne vežbamo! I prezauzete osobe mogu da izdvoje 7 minuta za ove efikasne vežbe i učine svoje telo zdravijim…

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Ekipa stručnjaka i istraživača sa Floride (Human Performance Institute Orlando) promovisala više nego koristan i efektivan program rekreacije koji traje samo sedam minuta.

Pročitajte i… Vikend trening: Osvežite svoj fitnes plan

Sada ne možete da izbegavate vežbe pod izgovorom da nemate vremena.

Program vežbanja kao i video pogledajte na sledećoj strani…

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Stručnjaci sa ovog instituta tvrde da je svakom zdravom telu potrebno 150 minuta lakših vežbi nedeljno (ili 75 minuta intenzivnijih) uz dva treninga kojima se jača muskulatura (dva puta nedeljno). Ovakav ’zdrav’ program vas čini snažnijim, ali jača srce i čini da koristite više kiseonika.

Ovaj sedmominutni program je za kratko vreme postao glavna tema pre svega među prezaposlenim i prezauzetim delom populacije. Hiljade su u svoj svakodnevni život uveli ovu grupu vežbi i tvrde da je najbolje i najefektnije što su do sada probali.

Pročitajte i… Ne sledite ih: Pet najgorih fitnes saveta ikada

Svaka vežba se radi po 30 sekundi. Između svake napravite pauzu od 10 sekundi. Ako želite, možete celu seriju od 12 vežbi ponoviti dva ili tri puta.

Skokovi, čučnjevi, sklekovi (dozvoljeni su i „ženski sklekovi“ na kolenima), „trbušnjaci“ (sa glavom u neutralnom položaju), trčanje u mestu (sa visokim podizanjem kolena) ili – za one kojima trčanje ne prija – hodanje u mestu, iskorak, spuštanje na rukama i izdržaj.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.