Najbolje aplikacije za vožnju bicikla

by | 5 aprila, 2022
Aplikacije za vožnju bicikla

Aplikacije za vožnju bicikla pružanju brojne mogućnosti da samo iskustvo bude ugodnije. Evo o čemu se radi.

Iako mnogi ne gledaju na vreme kad je reč o biciklu te im je ono i omiljeno sredstvo transporta, činjenica ipak jeste da većina nas čeka lepše vreme pre nego što sedne na svoj dvotočkaš. A lepo vreme nam je konačno došlo! Osim obaveznog servisa, prikladne odeće za bicikl, dovoljno vode i slične potrepštine, mnogi vole da prate i kako napreduju, kojim su rutama išli, koliko su kilometara prešli…

Tu su mnoge aplikacije koje obećavaju da će iskustvo vožnje biciklom učiniti ugodnijim i pružiti povratne informacije o udaljenosti, tempu i još mnogo čemu. Bez obzira na to želite li samo GPS funkciju za praćenje performansi dok vozite na otvorenom, ili tragate za impresivnim virtuelnim iskustvom vožnje biciklom u zatvorenom, imate brojne mogućnosti. Ovo su odlične aplikacije za biciklističke entuzijaste, bez obzira o fizičkoj spremnosti.

Aplikacije za vožnju bicikla

Strava

Ako ste trkač na duge staze, onda ste verovatno barem donekle upoznati sa Stravom, ako već niste strastveni korisnik. Aplikacija nije korisna samo za planiranje i praćenje trčanja, već i za vožnju biciklom. Pre vožnje na otvorenom možete odabrati “segment”, poznat kao popularna ruta među korisnicima, ili možete upotrebiti aplikaciju za jednostavno mapiranje svoje rute. Zatim ponesite mobilni na vožnju, a aplikacija će da prati tempo, udaljenost te potrošene kalorije. Ako su vam zanimljivi razni izazovi ili bodrenje prijatelja, ima i to. Baš je prava zajednica i s razlogom mnogima omiljena.

Map My Ride GPS Cycling Riding

Možete koristiti Map My Ride da biste pronašli rute u blizini i spremili svoje favorite, a zatim dobili uvide uključujući prosečnu brzinu, trajanje, sagorevanje kalorija i udaljenost treninga te kako napredujete u ovim metričkim vrednostima. Aplikacija je kompatibilna sa stotinama fitnes uređaja, što omogućuje besprekorno praćenje. Aplikacija je besplatna, ali uz pretplatu na premium članstvo možete pristupiti bonus ponudama kao što je mogućnost praćenja prilagođenih podela i pristup ličnim planovima treninga.

Pročitajte i… Vožnja bicikla i zdravlje

TrainerRoad

Neki jednostavno vole ići u laganu vožnju, drugi ulažu ozbiljne napore u poboljšanje svojih performansi kako bi svakim potezom pedale dosegli nove rekorde. Bilo kako bilo, ovu aplikaciju možete koristiti za izradu prilagođenog plana treninga pre puta, triatlona ili off-roada na temelju ciljeva i sedmičnog rasporeda. Svaki plan treninga uključuje tri faze — jednu za izgradnju izdržljivosti, drugu za podizanje FTP-a (funkcionalni prag snage ili sposobnosti da održavate snagu tokom vremena) i treću za podešavanje svake veštine. TrainerRoad možete koristiti za vožnju biciklom u zatvorenom ili na otvorenom sinkronizovanjem  pametnog telefona, tableta ili računara s meračem snage, pametnim trenažerom ili klasičnim trenažerom sa senzorom brzine.

AllTrails

Ako stalno guglate “biciklističke rute u mojoj blizini”, AllTrails vredi preuzeti. Aplikacija  ima više od 200.000 karata staza (naravno, među njima su i srpske) koje možete koristiti za pronalaženje sledećeg pešačenja ili vožnje biciklom bez obzira gde se nalazite. Moći ćete da vidite fotografije staze, kao i da se informišete o dužini, oceni i težini rute, na temelju recenzija drugih korisnika. Nakon što krenete u vožnju, aplikacija postaje karta u slučaju da vam treba pomoć pri navigaciji. Takođe prati vaš tempo, udaljenost, nadmorsku visinu i maksimalnu brzinu. Opcija plaćenog članstva omogućuje preuzimanje karata za vanmrežno gledanje i deljenje svoje lokacije sa sigurnosnim kontaktima kad ste u vožnji.

 

Izvor: ljepotaizdravlje.hr

lepotaizdravlje.rsDragonImages/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.