Namirnice koje se ne smeju kombinovati sa mlekom, a jedemo ih svakog dana!

by | 13 oktobra, 2022
Namirnice koje se ne smeju kombinovati sa mlekom

U nastavku vam predstavljamo namirnice koje se ne smeju kombinovati sa mlekom iako ih najverovatnije svakodnevno kombinujemo.

Naravno, najpopularniji proizvod u frižideru ima svoje prednosti i nedostatke. Ali neke gastronomske kombinacije sa mlekom mogu biti štetne po zdravlje. Konkretno za varenje.

Namirnice koje se ne smeju kombinovati sa mlekom

Naravno, kiseli krastavci i haringa zauzimaju prva mesta na listi proizvoda nekompatibilnih sa mlekom. Kombinacija ribe i mleka odmah će izazvati dijareju i dalje probleme sa crevima. Međutim, u stvari, na ovu temu nisu sprovedena nikakva naučna istraživanja, a omiljena pavlaka i drugi mlečni sosevi se odlično slažu sa ribom, a ne izazivaju nelagodnost u stomaku.

Mleko i povrće takođe nisu najbolja opcija. Činjenica je da povrće, koje samo po sebi dovodi do pojačanog stvaranja gasova, u kombinaciji sa ovim pićem može izazvati akutne probleme sa gastrointestinalnim traktom: dijareju, nadimanje i sl. Međutim, imajte na umu da se ovo odnosi samo na sirovo povrće koje nije podvrgnuto toplotnoj obradi. I, naravno, nemojte rizikovati sa kiselim kupusom.

Crna ili kafa s mlekom: Koji izbor je bolji?

Čudno, ali ni neko voće ne treba kombinovati sa mlekom. Dakle, ljudi koji imaju stomačne probleme treba da izbegavaju kombinaciju narandže i mleka. Činjenica je da u ovom obliku možete lako osetiti sve užitke nadimanja, čime zauvek obeshrabrujete gastronomske eksperimente. Ne treba mladi sir i kivi jer će ovo voće u ovoj kombinaciji biti gorko.

Uzgred, mnogi naivno veruju da se japanska jabuka (abonos) lako može uklopiti sa mlekom kako bi se oslobodili neprijatnog ukusa. Možda će vam mleko zaista pomoći u rešavanju ovog problema, ali takva kombinacija može izazvati pravi uragan u stomaku i dovesti do crevnih tegoba.

piotr_malczyk/iStock/Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.