Nema zabušavanja i izgovora: Trenirajte kod kuće (video)

by | 17 marta, 2020

Ne treba posebno da pišemo kako vežbanje pozitivno utiče na imunitet, zato, pogotovo ovih dana, ne postoji izgovor da ne odvojite pola sata za prekopotrebnu fizičku aktivnost u udobnosti svog doma. Trenirajte kod kuće!

Najbolji način da se zategnete i istopite masne naslage, svakako je odlazak u teretanu, bazen, plesnu salu, zavisno šta kome odgovara, ali, verujte, ništa manje efikasan neće biti ni redovan trening u udobnosti vašeg doma.

Fitness za zaposlene mame: Kako da ubacite trening u svoj gusti raspored

Kućni treninzi važe za neefikasne, jer vaš dom nije sredina koja će vas motivisati da se bavite fizičkom aktivnošću, a upravo su volja i motivacija ono što vam je potrebno da trening uvrstite u deo svoje svakodnevne rutine. Zato nemojte tražiti motivaciju u prostoru koji vas okružuje već u sebi. Ako vam je bitno da svoje telo dovedete do savršenstva ili održavate rezultate do kojih ste vredno došli, zadajte sebi cilj i motivišite se nečim, do čega vam je zaista stalo. Kako trenutno ne rade sportski centri i svi su i sličnoj situaciji, upravo će vam pričanje i pravljenje fitness plana sa prijateljem dati poseban vetar u leđa.

Ako ste motivisani i spremni na rad, trening kod kuće podrazumeva iste principe, kao onaj u teretani, pa morate odlučiti šta želite da postignete treniranjem i na osnovu toga sebi zadati jasan plan vežbi, koje ćete svakodnevno raditi.

Vežbe za istezanje posle treninga

Jedan od osnovnih benefita treninga kod kuće svakako je taj što sami birate doba dana, kada ćete vežbati, u odnosu na svoje obaveze, tako da ne možete da se izgovarate kako nemate vremena za fizičku aktivnost, koja vam je preko potrebna.

Ako vidite da efikasno vežbate već nekoliko nedelja, opremite se i laganom strunjačom za vežbanje, kao i malim tegovima, koji će vam u mnogome pomoći da oblikujete mišiće ruku i ramena.

Pet stvari koje ne treba raditi pre treninga

Bez obzira na to što ste kod kuće, morate vežbanju postupiti potpuno predano, ako zaista želite da vidite određene rezultate i ostanete zdravi.

A kako bi trebalo da izgleda jedan vaš trening kod kuće, pogledajte ovde:

Foto: Guliver/Gettyimages

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.