Održan šesti Reebok X-Challenge trening

by | 29 novembra, 2016

Više od 100 ljubitelja Les Mills programa okupilo se proteklog vikenda u Atletskoj dvorani u Beogradu kako bi odgovorili na nove izazove šestog po redu Reebok X-CHALLENGE treninga. Već sa prvim zvucima svetskih hitova i glasom Les Mills prezentera počeli su vrlo popularni fitnes programi poznatiji pod imenom Grit Cardio i Body Attack.

Reebok X-Challenge (3)

Tokom tridesetominutnog Grit Cardio programa vežbači su imali priliku da provere svoju izdržljivost i rade vežbe sa sopstvenom težinom uz postizanje većeg intenziteta u kraćem vremenskom periodu, što je ovaj trening učinilo još izazovnijim. Odmah nakon pauze usledio je Body Attack, savršen trening da se u kratkom vremenskom periodu sagori što veći broj kalorija. Vežbači su kombinovali različite atletske pokrete, sa fokusom na aktivaciju mišića celog tela.

Promo

Foto: Promo

Prema rečima Milana Ivetića iz Les Mills Srbija, sve je više ljudi koji žele treninge koji im predstavljaju izazov u svakom pogledu, ali koji nisu kompleksni u smislu pokreta. Upravo takvi su X-Challenge treninzi.

Danas vežbači žele da uđu u salu, da trening ne traje duže od 60 minuta, da lako prate svog trenera i da vrlo brzo uoče neke pozitivne rezultate. Zato su danas u salama za vežbanje popularni treninzi poput Cycling programa, HIIT treninga, Crossfit-a, LesMills-a, TRX treninga i mnogih drugih. Poslednja globalna istraživanja koja je sprovela kompanija Nielsen u 2015. godini govore da 50 odsto vežbača napusti fitnes centre nakon trećeg meseca redovnog treniranja, dok 70 odsto vežbača to učini do šestog meseca – istakao je on.

Promo

Foto: Promo

Kako bi ovo sprečili, zaista je važno da razumemo značaj fizičke aktivnosti, a nakon toga da budemo svesni da na to putovanje nikako ne možemo poći samostalno. Grupni fitnes, a posebno Les Mills treninzi, su sve popularniji, jer upravo grupa pruža taj efekat podrške, kad je teško, kad se posustane uvek je neko u grupi spreman da motiviše – objašnjava Ivetić.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.