Posna ovsena kaša: Idealan doručak u danima posta

by | januar 6, 2023
Posna ovsena kaša

Posna ovsena kaša može biti vaš idealan izbor za doručak ukoliko postite ili prosto želite da isprobate ovu varijantu omiljenog prvog obroka…

Nebrojano puta dosad slušali smo i pisali o prednostima ovsene kaše za doručak. Ukoliko se spremi s pravim namirnicama (voćem, nemasnim mlekom ili jogurtom, čia semenkama, orašastim plodovima…), daje nam energiju i sprečava napade gladi kasnije u toku dana.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели IULIA TUGUI (@iulia.tg)

Ovog puta, predstavljamo vam recept za nešto drugačiju varijantu kaše, ali jednako hranljivu, ukusnu i zasitnu.

Posna ovsena kaša

Sastojci:

85 g ovsene kaše
½ kašičice mlevenog cimeta, plus još malo ua dekoraciju (opciono)
200 ml obogaćenog sojinog mleka, plus 4 kašike za posluživanje
2 male jabuke
15 g suvog grožđa
oko 15 g izmrvljenih oraha (4,5 komada)
med (opciono)

Način pripreme:

KORAK 1
Stavite ovsene pahuljice i cimet u šerpu sa 150 ml vode i 250 ml sojinog mleka. Stavite na laganu vatru. Kada provri, ostavite 5 minuta da se kuva, često mešajući (jer sojino mleko ima tendenciju da se lepi). Kuvajte dok se kaša ne zgusne.

KORAK 2

Grubo narendajte jabuke, uključujući i koru, u činiju.

KORAK 3

Pomešajte skuvanu kašu sa jabukom, suvim grožđem i orašastim plodovima, a po želji pospite još malo cimeta. Dodajte med po želji. Promešajte dodatno sojino mleko kako kaša ne bi bila jako gusta. Prijatno!

lepotaizdravlje.rspabradyphoto/iStock/Getty Images Plus via Getty Images