Razbijamo 4 fitness zablude koje stoje na putu našem uspehu!

by | 8 oktobra, 2019

Kada se napokon odlučimo da promenimo bioritam, izbalansiramo ishranu i uvedemo vežbanje u našu svakodnevnu rutinu, susrećemo sa sa gomilom stavova i uverenja, koji su neosnovani i sabotiraju nas na našem putu ka cilju, a ti stavovi najčešće se odnose na pravilno vežbanje.

Danas za vas razbijamo najzastupljenije fitness mitove, koje stoje na putu vašoj vitkoj liniji.

1. Trbušnjaci će istopiti masne naslage na stomakuVežbe za stomačne mišiće pomoći će nam da ojačamo i definišemo mišiće stomaka, ali ne i da uklonimo masne naslage. Da bismo istopili masne naslage potrebno je da primenjujemo kardio trening koji troši najviše kalorija. Uostalom, masne naslage nikada se ne tope sa regije za koju trenutno radimo vežbe, već ravnomerno sa cele površine tela.

2. Što više treninga, to bolje!

Većina ljudi veruje da će do rezultata stići što više i intenzivnije vežba, međutim, važno je da znamo da se najviše pozitivnih promena na našem telu dešava tokom odmora, pa bi pravilan ritam treninga bio tri dana vežbanja, dan pauze. Najbolje rešenje za mršavljenje je umerena fizička aktivnost uz dzgoročni plan treninga i ishrane.

3. Vežbe niskog intenziteta najbolje su za gubljenje kilograma

Vežbe niskog intenziteta sagorevaju najveći broj masti, ali kada gledate konačni rezultat nije bitna potrošena količina masti, ili ugljenih hidrata, već ukupna potrošena količina kalorija, jer se na taj način ostvaruje kalorijski deficit koji je preduslov za efikasno mršavljenje.

4. Vežbanje na prazan stomak ima najveći učinak

U samoj osnovi, ova činjenica je tačna, ali ona sa sobom nosi i određene opasnosti. Vežbanje pre prvog obroka može izazvati pad šećera u krvi, malaksalost, pad krvnog pritiska pa čak i nesvesticu. Lagani obrok sat ipo pre treninga sprečiće pomenute nus pojave, a neće smetati ni trošenju kalorija tokom treninga.

Promena navika u ishrani i životnom stilu glavni je cilj, kada želimo da izgubimo višak kilograma. Najbolji pokazatelj toga koliko ispravno pristupamo promenama je kako se mi osećamo i koliku efikasnost uloženog truda primećujemo.

Foto: @pamelareif

Nedostaje vam motivacije za trening? Preuzmite ove sjajne fitnes aplikacije

Tagovi:

top

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.