Recite: „Želim. Hoću. Mogu“ I počnite da vežbate!

by | 19 septembra, 2021
Želim hoću mogu

Beogradski trkački klub i Bioderma pokrenuli su projekat Želim. Hoću. Mogu. sa ciljem promocije sporta i rekreacije među ženama bez obzira na naše godine, kilograme, kondiciju i spretnost. Žene dižu svoj glas za pravo da budu oznojene, pravo da imaju bore i celulit, da nisu uvek besprekorno depilirane, frizirane, manikirane. Da nose XXL bikini!

Zvanično lansiranje projekta

Priča je zvanično lansirana na Adi, pokaznim treningom nordijskog hodanja za odabrane gošće i medijske partnerke. Ovaj vid rekreacije mogu da treniraju svi, bez obzira na godine i nivo kondicije i savršen je model da se pokaže da je lakše pokrenuti se u grupi i trenirati dok podržavamo jedne druge.

Žene u sportu

Tema “žene u sportu” sve je aktuelnija u javnosti, a Beogradski trkački klub i sajt Trčanje.rs se više od deset godina njome aktivno bave kroz promociju trčanja i fizičke aktivnosti na otvorenom i uključivanjem sve više žena u svet sporta.

Podaci o fizičkoj aktivnosti žena u Srbiji su poražavajući: samo oko 9% populacije vežba, a manje od 4% žena!

Misija projekta Želim. Hoću. Mogu.

Misija projekta je da se u sledećih godinu dana da podrška ženama da prevaziđu realne barijere koje ih sprečavaju da treniraju redovno. Aktivnosti projekta će podrazumevati organizaciju besplatnih događaja na nacionalnom nivou, a web sajt zelimhocumogu.com fukncionisaće kao agregator koji predstavlja sve sportove i mapira gde i kako žene mogu da se aktiviraju.

Promocija stvarnog, zdravog, aktivnog ženskog tela

“Predugo se ženski trening promoviše kroz insistiranje na savršenim, ili fotošopiranim telima žena koje su profesionalci u svojim oblastima. Ovaj nerealan i nedostižan ideal koliko motiviše u startu, dugoročno žene odbija od procesa. Stid od svog tela koje nije savršeno, krivica što odvajamo vreme, za naizgled, banalnu aktivnost samo su neki od realnih izazova sa kojima se žene u Srbiju suočavaju. Želimo da im predočimo jednu drugačiju vizuru, kroz promociju stvarnih ženskih tela koja su aktivna, a samim tim i zdrava, i da stavimo fokus tamo gde treba – na zadovoljne i zdrave žene koje su aktivne” izjavila je Tijana Popadić, menadžerka kampanje.

Pročitajte i… Žene u sportu – o predrasudama iz ugla Jasne Šekarić

Bioderma je ponosni pokrovitelj pokreta. “Bioderma je prošle godine, proslavljajući 25-ti rođendan svoje Sensibio micelarne vode, niz akcija posvetila ženama koje su izborile poštovanje za svoje izbore, ma kako oni neobični bili. Izbore koji su zahtevali upornost i snagu kakva „nežnom“ polu nije dodeljena u društvenim podelama. Danas, podrška koju smo bez razmišljanja pružili akciji Želim. Hoću. Mogu. za nas u Biodermi znači logičan nastavak te priče.”

Priključite se i vi! Koristite hashtag #zelimhocumogu i zapratite projekat na Instagramu kako biste ispratili mesečne savete i izazove, kao i besplatne događaje. Pošaljite svoju priču na [email protected] i budite deo Želim. Hoću. Mogu. galerije pokreta.

PR / Beogradski trkački klubGlavna fotografija: elina-fairytale via Pexels. Ostale fotografije: PR / Beogradski trkački klub

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.