Stručni saveti za efikasan trening

by | 10 jula, 2017

Provodite dosta vremena u teretani, a rezultati nikako da dođu? Možda radite nešto pogrešno. Zato vam donosimo savete stručnjaka, tačnije pravila koja će vam pomoći da vaši napori ne budu uzaludni.

Foto: Thinkstock

1 Glavna greška je to što želite brzo da izgubite težinu, da vidite rezultate odmah, pa vežbate previše i intenzivno. Zato osećate malaksalost, nemoć i imate nesanicu. Osnovno pravilo je da telo mora da se navikne na vežbanje postepeno.2 Pre početka treninga potrebno je da prođete preliminarni test, što je omogućeno u gotovo svim zdravstvenim klubovima. Važno je da trener zna kakvo je vaše zdravstveno stanje i šta možete da uradite. Dakle, test pomaže trenerima da vas upoznaju i formiraju odgovarajući trening.

3 Vrsta fizičke aktivnosti u teretani zavisi od vaših ciljeva. Ako želite da dobijete mišićnu masu, akcenat treba staviti na obuku u teretani i težinu. Ako je cilj da izgubite težinu, potreban vam je funkcionalni trening i kardio. Uz to, važno je koristiti ispravnu dijetu.

4 Vaše opterećenje tokom vežbanja pomoći će da izgubite višak kilograma i definišete mišiće. Trebalo bi početi sa malim težinama.

5 Pre treninga je najbolje uzeti laganu užinu. Frape, na primer, daje energiju.

6. Dnevno treba da pijete 2 litra vode, pre obroka i za vreme obroka, a noću je bolje da se suzdržite. Voda tokom obroka je dobra za varenje. Tokom treninga nije zabranjena, jer telo troši veliku količinu tečnosti koju treba popuniti, ali je bolje da pijete toplu vodu ili vodu koja je bila na sobnoj temperaturi.

Pročitajte i … Poboljšajte svoje pamćenje vežbanjem

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.