Teretana: Idealna kombinacija vežbi za brže mršavljenje

by | 14 aprila, 2014

Milan ZaricAutor: Milan Zarić MSc
Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja
www.licnitrener.com

Primetio sam da većina devojaka kada dolaze u fitnes klub biraju kardio pakete koji podrazumevaju korišćenje trake, glajdera, stepera i bicikla, i da svoj trening baziraju samo na kardio aktivnostima. Da li je to ok, da li je to pravi izbor?

kombinacija

Iz više razloga to je razumna i realna odluka,. Treningom na kardio spravama direktno sagorevate masne naslage pa samim tim i smanjujete svoju telesnu masu. Nažalost to nije najefikasniji način i tako nećete najbrže smršati.

Na prvom mestu bitan je intenzitet kardio aktivnosti. Ako je on previše visok rizikujete da ne trošite masti uopšte, već samo iscrpljujete organizam trošeći glikogen i stvarajući mlečnu kiselinu koja će ograničiti trajanje samog treninga.

Ako želite da smršate, intenzitet kardio aktivnosti ne bi smeo da bude veći od 70 odsto od maksimuma, osim u nekim slučajevima intervalnog treninga, mada se takvi kardio treninzi ređe praktikuju. Ako ste u zoni od 50 do 70 odsto onda ste sigurni da vaše telo nakon određenog vremena počinje da sagoreva masne naslage.

Ukoliko želite taj proces da ubrzate, onda je kombinacija treninga sa tegovima, vežbe na spravama i parteru sa kardio treningom idealna kombinacija koja će vam pomoći da smršate mnogo brže.

Vidimo se na treningu!

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.