Top 7 stvari koje bi trebalo da uradite nakon treninga

by | 17 aprila, 2016

Sigurno je da brinete o svom telu. Ali, njemu je potreban mali predah nakon snažnog treninga. Udahnite duboko – vreme je da se opustite!

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ove jednostavne navike će povećati vašu snagu i značajno poboljšati vašu siluetu!

1. Relaks
Smirite svoje telo – to je prvi korak koji vršimo posle treninga! Ako ste upravo završili sa intenzivnim trenigom usporite kretanje i duboko dišite. U obnovi, harmonija tela će takođe pomoći statičke vežbe poput podizanje ruke, ili lagano opuštanje sa spuštenim rukama. Ako možete, lezite na prostirku i priuštite sebi odmor! Ovaj joga način savršeno opušta telo i um. Zahvaljujući laganim joga vežbama nakon treninga brzo ćete smanjiti zamor.

Pročitajte i… Ojačajte telo i poboljšajte zdravlje uz ovu fitnes rutinu

Ostale stvari koje obavezno morate raditi nakon treninga pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Istezanje
Dok istezanje nakon vežbanja izgleda kao nešto očigledno, često se zanemaruje ova tačka. Pogrešno! Potrebno je da nakon treninga priuštite sebi najmanje 10 minuta istezanja kako bi izbegli povrede mišića i poboljšali fleksibilnost!

Pročitajte i… Fitnes trendovi: 100 godina vežbanja u samo tri minuta

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

3. Tečnost
Nakon napornog treninga potrebna je tečnost koja će obnoviti vaše telo. Sa unosom najmanje 2,5 litara vode dnevno, vi ćete ubrzati metabolizam i regenerisati mišiće.

Pročitajte i… Vikend trening: Osvežite svoj fitnes plan

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

4. Pijte koktel
Ishrana ima najveći uticaj na vaše telo. Zahvaljujući ishrani se postižu bolji rezultati u sportu i brže ćete videti rezultate! Zbog toga, posle treninga treba jesti proteine, što je odličan kamen temeljac za mišiće. Najbolje je da nakon treninga popijete Smoothie – Banana, jagoda, kikiriki puter, sojino mleko, tofu, ili kašika proteina konoplje.

Pročitajte i… Ne sledite ih: Pet najgorih fitnes saveta ikada

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

5. Znojenje
Jak napor je prirodan detoks za telo. Na kraju, zajedno sa tada izlučuju toksini! Kako bi se poboljšao ovaj efekat, preporučuje se da koriste saunu. Topli vazduh utiče relaksirajuće na mišiće i efikasno opušta celo telo. Alternativno, možete uzeti toplu vodu uz učešće aromatičnih ulja!

Pročitajte i… Rezultati za samo dve nedelje – fitnes plan koji oduševljava

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

6. Magnezijum i kalijum
Nakon vežbanja treba jesti obrok bogat bitnim sastojcima, vitaminima i mineralima. Važno je da obezbedite telu magnezijum i kalijum – zahvaljujući njima ćete poboljšati raspoloženje, jačati mišiće i smanjiti krvni pritisak. Zato ne oklevajte da nakon treninga pojedete jaja, suvo grožđe, spanać, mahunarke, banane i sirovi kakao!

Pročitajte i… Nove fitnes discipline koje će vas podmladiti

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

7. Priuštite sebi masažu
Posle treninga rutina koju treba priuštiti je opuštajuća masaža. Možete koristiti ručni masažer ili tenisku lopticu, i trljati napete mišiće. Šta još možete da uradite za sebe? Energestski piling od kafe, miris koji će opustiti vaše telo!

Pročitajte i… Osnovni fitnes za žene: Jednom vežbom do savršeno izvajanih ruku

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.